Apple Music-muzieknoot in neon.

Verschuivingen bij Apple Music: nieuwe PR-man werkte eerder voor Metallica

Nieuwe rol voor Jimmy Iovine

Er zijn verschuivingen gaande bij Apple Music. Oudgediende Jimmy Iovine neemt een nieuwe rol aan en Brian Bumbery sluit zich als nieuweling aan bij Apple Music.

Apple Music verwelkomt Brian Bumbery, terwijl veteraan Jimmy Iovine een nieuwe adviserende rol aanneemt. Dit volgt op de eerdere berichten dat Jimmy Iovine zou vertrekken, wat hij zelf ontkende. Brian Bumbery is een PR-man die eerder nauw samenwerkte met Metallica, Green Day en Madonna. Wat wordt zijn rol bij Apple Music?

Brian Bumbery bij Apple Music

Brian Bumbery werkte jarenlang samen met allerlei grote artiesten binnen de muziekindustrie en weet dus als geen ander hoe hij muziek onder de aandacht van mensen moet brengen. Hij was ook acht jaar lang werkzaam bij Warner Bros. Records, het muzieklabel van Warner Bros. Bekende artiesten als de Red Hot Chili Peppers, Kylie Minogue en Fleetwood Mac stonden daar onder contract. In 2011 richtte hij zijn eigen bedrijfje BB Gun Press op, dat in het verleden vaker samenwerkte met Apple Music. Het is daarom geen verrassing dat hij nu bij Apple aan de slag gaat als Apple Music Director Publicity. Hij gaat zich dus bezighouden met alle publiciteit rondom de muziekdienst.

Onlangs heeft Jimmy Iovine, een bekende bij Apple Music die al sinds de start in 2015 betrokken was, een andere rol aangenomen. Hij houdt zich nu niet meer bezig met de dagelijkse gang van zaken, maar neemt een adviserende rol aan. Na de geruchten over zijn vertrek gaf hij in januari aan dat hij nog veel te doen heeft bij Apple Music en nog graag loyaal blijft aan Apple. In zijn adviserende rol blijft hij voorlopig dus nog betrokken bij de muziekdienst.

Apple Music krijgt Android Auto-ondersteuning

Ander nieuws over Apple Music is de ondersteuning voor Android Auto. In de betaversie van Apple Music 2.6 voor Android is de ondersteuning voor Android Auto opgedoken. Net als met CarPlay kunnen gebruikers van Android Auto op een veilige manier gebruik maken van belangrijke functies van hun Android-toestel. Je hebt hier wel een Android Auto-geschikte radio voor nodig. Officieel werkt Android Auto nog niet in Nederland, maar het is een goed teken dat Apple ook voor Android-gebruikers werkt aan een uitgebreide ondersteuning van Apple Music.

Apple Music heeft inmiddels meer dan vijftig miljoen gebruikers. Volgens Variety is Apple Music aardig op weg om Spotify in Amerika de komende maanden in te halen als het gaat om betalende gebruikers. De komende tijd krijgt Apple Music nog enkele nieuwe functies. Apple Music in iOS 12 laat je bijvoorbeeld zoeken op songtekst en de profielpagina’s krijgen een update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2018, 9:09
Bron Bron Variety
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerp apple music
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.