FaceTime-groep bellen.

Apple brengt iOS 12.1.4 uit met fix voor FaceTime-bug

Apple heeft zojuist iOS 12.1.4 vrijgegeven. Deze update lost de ernstige privacybug in FaceTime op, waardoor je andere gebruikers kon afluisteren.

iOS 12.1.4 beschikbaar

Onlangs kwam er een ernstige privacybug in FaceTime in het nieuws. Door jezelf toe te voegen aan een FaceTime groep, was het mogelijk om de beller te horen, nog voordat de persoon het gesprek beantwoord had. Apple haalde de groepsfunctie van FaceTime offline en beloofde snel met een update te komen. Die update is nu beschikbaar in de vorm van iOS 12.1.4.

De privacybug had voor Apple niet op een vervelender moment kunnen komen. Het gebeurde namelijk in de week van de Dag van de Privacy en onlangs plaatste Apple in Las Vegas nog een grote reclamebanner, waarmee ze duidelijk maakte dat wat er op jouw iPhone gebeurt ook echt op jouw iPhone blijft. Dat bleek toch iets anders te liggen toen de privacybug van FaceTime aan het licht kwam. Mocht je de afgelopen week de groepsgesprekken van FaceTime gemist hebben, dan kun je nu iOS 12.1.4 downloaden. Apple heeft in die versie de FaceTime groepen weer ingeschakeld, dit keer zonder mogelijkheid om anderen af te luisteren.

Bekijk ook

Apple schakelt FaceTime voor groepen tijdelijk uit vanwege privacybug

Apple heeft FaceTime voor groepen tijdelijk uitgeschakeld, omdat er sprake bleek van een kritische beveiligingsbug. Het probleem deed zich voor op de Dag van de Privacy - Apple had zich geen slechtere dag kunnen bedenken.

iOS 12.1.4 downloaden
Om iOS 12.1.4 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

https://www.iculture.nl/tips/over-the-air-updaten-ota-iphone-ipad/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.