iOS 12 review

Apple brengt vernieuwde versie van iOS 12.1.2 uit voor de iPhone

Apple heeft iOS 12.1.2 vrijgegeven, die een paar dagen later is opgevolgd door een vernieuwde update met een ander buildnummer. Deze updates draaien vooral om bugfixes.

Update 20 december: Apple heeft vanavond een vernieuwde versie van iOS 12.1.2 uitgebracht, die verschilt van de versie die afgelopen maandag 17 december beschikbaar werd gesteld. Het nieuwe buildnummer is 16C104 in plaats van 16C101. Het is onduidelijk waarom Apple het nodig vond om een vernieuwde versie van iOS 12.1.2 uit te brengen. Ook goed om te weten: de update is alleen beschikbaar voor de iPhone, niet voor andere apparaten.


Heb je al een update naar iOS 12.1.2 geïnstalleerd, dan hoef je niets te doen. Wie nog even heeft zitten afwachten kan nu meteen door naar de vernieuwde versie. Zodra we weten wat de verschillen zijn, laten we dat natuurlijk even weten. Maar het lijkt erop dat het om kleine bugfixes gaat die niet belangrijk genoeg waren om een volledige release uit te brengen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 17 december.

Apple heeft slechts één beta van iOS 12.1.2 vrijgegeven, maar dat heeft ze er niet van weerhouden om de update nu al voor iedereen uit te brengen. Iedereen met een iPhone kan iOS 12.1.2 downloaden.

iOS 12.1.2 beschikbaar

In tegenstelling tot iOS 12.1.1 zitten er geen nieuwe functies in iOS 12.1.2. In de update focust Apple om bugfixes, om precies te zijn met betrekking tot de eSIM in de nieuwste toestellen. In iOS 12.1.2 is een bug opgelost met het activeren van de eSIM. Omdat dit niet door Nederlandse providers ondersteund wordt, zul je hier als gebruiker in Nederland dus nauwelijks iets van merken. Ook is er een probleem opgelost met de mobiele dataverbinding in Turkije. Of er ook nog andere bugs opgelost zijn, weten we nog niet. Mocht er meer bekend worden, dan werken we dit artikel bij.

https://www.iculture.nl/uitleg/apple-sim/

De update heeft vermoedelijk ook te maken met de strijd met Qualcomm in China. Afgelopen week kwam in het nieuws dat de iPhone verbannen zou worden in China, als gevolg van de patentenstrijd. Apple liet toen al weten dat er een update aan zat te komen die deze ban terugdraait.

Apple wilde mogelijk niet langer wachten met het uitbrengen van de update. Daarom is besloten om de update al na één beta voor het grote publiek uit te brengen. Dat zal vermoedelijk ook te maken hebben met de kerstperiode. Tijdens deze periode worden er traditioneel gezien veel toestellen geactiveerd. Een bug bij het activeren van de eSIM kan daarom erg vervelend zijn voor nieuwe kopers.

Let op: de update is niet beschikbaar voor de iPad. Daar is iOS 12.1.1 dus de meest recente versie.

iOS 12.1.2 bevat probleemoplossingen voor je iPhone:

  • Oplossing voor een probleem met de activering van de eSIM voor de iPhone XR, de iPhone XS en de iPhone XS Max
  • Oplossing voor een probleem dat van invloed kon zijn op mobiele connectiviteit in Turkije voor de iPhone XR, de iPhone XS en de iPhone XS Max

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 12.1.2 downloaden
Om iOS 12.1.2 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

https://www.iculture.nl/tips/over-the-air-updaten-ota-iphone-ipad/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.