Drag en Drop tussen Readdle apps op de iPad.

‘iOS 11 krijgt drag and drop-functie op de iPad’

iOS 11 krijgt waarschijnlijk een drag and drop-functie voor de iPad. Dat blijkt uit de Feedback-app, die Apple gebruikt voor het melden van bugs door betatesters.

Apple gaat mogelijk drag and drop toevoegen aan iOS 11. Dat blijkt uit informatie in de Feedback-app, die Apple gebruikt voor het verzamelen van fouten in betaversies. De Feedback-app toont een tekst waarin Split View/Drag and Drop voorkomt.

Drag and Drop Readdle

Drag and Drop in iOS 11

Overigens liet ontwikkelaar Readdle onlangs al een mogelijkheid zien om bij de Split View-weergave op de iPad bestanden te slepen. Het werkt bijvoorbeeld met de Spark-mailapp en de Scanner Pro-app, maar alleen met apps van Readdle zelf. Mogelijk gaat Apple tijdens de WWDC 2017-keynote aankondigen dat drag and drop mogelijk wordt tussen álle apps die met Split View werken, van verschillende ontwikkelaars.

De Drag and Drop-functie is dus te zien in de Feedback-app, zodat betatesters bugs kunnen doorgeven over de werking van de app. De functie is te vroeg zichtbaar in de app, omdat iOS 11 pas vanavond vanaf 19:00 uur zal worden onthuld. Hoe de functie werkt, is wel af te leiden uit het feit dat Split View nodig is (dit betekent waarschijnlijk ook dat alleen op de iPad werkt).

Drag and Drop iOS 11

In iOS 11 kun je content van de ene actieve app naar de andere slepen, door met je vinger te vegen. Zo zou je bestanden vanuit de nieuwe Files-app kunnen slepen naar een e-mailbericht in het andere venster. Deze Files-app lekte afgelopen nacht uit en is onderdeel van iOS 11.

Vanaf 19:00 uur: je leest het op iCulture!
iCulture is vanavond natuurlijk van de partij, om je vanaf 19:00 uur te voorzien van het nieuws over alle belangrijke aankondigingen. In onderstaand artikel vind je onze WWDC-verwachtingen en een artikel om de livestream te kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2017, 16:16
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerp ios 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.