‘iOS 11 krijgt drag and drop-functie op de iPad’

iOS 11 krijgt waarschijnlijk een drag and drop-functie voor de iPad. Dat blijkt uit de Feedback-app, die Apple gebruikt voor het melden van bugs door betatesters.

Apple gaat mogelijk drag and drop toevoegen aan iOS 11. Dat blijkt uit informatie in de Feedback-app, die Apple gebruikt voor het verzamelen van fouten in betaversies. De Feedback-app toont een tekst waarin Split View/Drag and Drop voorkomt.


Drag and Drop Readdle

Drag and Drop in iOS 11

Overigens liet ontwikkelaar Readdle onlangs al een mogelijkheid zien om bij de Split View-weergave op de iPad bestanden te slepen. Het werkt bijvoorbeeld met de Spark-mailapp en de Scanner Pro-app, maar alleen met apps van Readdle zelf. Mogelijk gaat Apple tijdens de WWDC 2017-keynote aankondigen dat drag and drop mogelijk wordt tussen álle apps die met Split View werken, van verschillende ontwikkelaars.

Bekijk ook

Sleep bestanden tussen Readdle-apps op de iPad

Met Scanner Pro, Spark, PDF Expert en Documents kun je nu eenvoudig bestanden uitwisselen. In Split View op de iPad sleep je bestanden eenvoudig van de ene naar de andere app. Ook is Documents nu helemaal vernieuwd.

De Drag and Drop-functie is dus te zien in de Feedback-app, zodat betatesters bugs kunnen doorgeven over de werking van de app. De functie is te vroeg zichtbaar in de app, omdat iOS 11 pas vanavond vanaf 19:00 uur zal worden onthuld. Hoe de functie werkt, is wel af te leiden uit het feit dat Split View nodig is (dit betekent waarschijnlijk ook dat alleen op de iPad werkt).

Drag and Drop iOS 11

In iOS 11 kun je content van de ene actieve app naar de andere slepen, door met je vinger te vegen. Zo zou je bestanden vanuit de nieuwe Files-app kunnen slepen naar een e-mailbericht in het andere venster. Deze Files-app lekte afgelopen nacht uit en is onderdeel van iOS 11.

Bekijk ook

Officiële 'Files'-app voor iOS 11 opgedoken in App Store

In de App Store is een nieuwe Files-app voor iOS 11 ontdekt. Het gaat om een officiële app van Apple.

Vanaf 19:00 uur: je leest het op iCulture!
iCulture is vanavond natuurlijk van de partij, om je vanaf 19:00 uur te voorzien van het nieuws over alle belangrijke aankondigingen. In onderstaand artikel vind je onze WWDC-verwachtingen en een artikel om de livestream te kijken.

Bekijk ook

Dit zijn onze WWDC 2017 verwachtingen voor vanavond

De WWDC staat weer bijna voor de deur. Maar wat kunnen we dit jaar verwachten van de Worldwide Developer Conference? We kijken naar de geruchten en zetten onze verwachtingen op een rij.
Bekijk ook

Zo kijk je op 7 mei de livestream van Apple's iPad-event

Wil jij de livestream van het iPad-event op dinsdag 7 mei volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events, zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.