iOS 11 concept met donkere weergave.

Conceptvideo van iOS 11 toont donkere modus, meerdere accounts en meer

Het duurt nog even voordat iOS 11 officieel onthuld wordt, maar een nieuwe concept laat zien hoe bepaalde nieuwe functies er in de praktijk uit kunnen zien. Denk aan een donkere weergave, meerdere accounts op de iPad en groepsconversaties voor FaceTime.

iOS 11 concept met donkere weergave.
Tijdens de WWDC, die dit jaar plaatsvindt van 5 tot en met 9 juni, gaat Apple iOS 11 uit de doeken doen. Welke functies we kunnen verwachten is nog een raadsel, maar een Poolse Apple-fan heeft een mooie conceptvideo gemaakt met enkele interessante functies. Zo is te zien hoe een donkere modus met de naam Night Mode eruit zou kunnen zien, net als het wisselen tussen meerdere gebruikers op de iPad.

iOS 11 concept met donkere modus, iPhone Split View en meer

In deze conceptvideo van iOS 11 komt een aantal functies voorbij. Het gaat onder andere om de donkere modus Night Mode, meerdere accounts op de iPad, Siri Assistant, groepsgesprekken voor FaceTime, Split View op de iPhone en allerlei handige verbeteringen. iOS-gebruikers roepen al jaren om een donkere weergave van iOS en het zou zomaar kunnen dat Apple dit jaar eindelijk overstag gaat. Er is al een donkere modus op de Apple TV en Mac, dus het zou een logische stap zijn om dit door te trekken naar de iPhone en iPad.

iOS 11 concept met meerdere gebruikers.

Een andere functie waar veel gebruikers al jaren om vragen, is het gebruik van meerdere accounts op de iPad. De iPad wordt vaak gedeeld met meerdere gebruikers, waardoor het kunnen wisselen tussen accounts een welkome toevoeging zou zijn. Met de Siri Assistant word je op de hoogte gehouden van belangrijke nieuwsberichten, routes naar je eerstvolgende locaties en QR-codes voor bijvoorbeeld je eerstvolgende vlucht.

Groepsgesprekken voor FaceTime in concept

FaceTime zit al sinds iOS 4 ingebakken in iOS, maar is in de loop der jaren nauwelijks uitgebreid. Alleen FaceTime Audio is hierbij gekomen, maar het concept gaat een stap verder. In iOS 11 zouden groepsconversaties via FaceTime mogelijk zijn, zowel voor FaceTime Audio als videogesprekken. Dankzij een gedeelde weergave verdeel je het iPhone-scherm over twee vlakken met daarin het beeld van je gesprekspartners. Met een beeld-in-beeld-weergave zie je daar je eigen beeld overheen. Een soortgelijke weergave wordt ook gebruikt voor de iPhone-variant van Split View, zodat je twee apps boven elkaar kunt gebruiken.

Behalve deze nieuwe toevoegingen, heeft het concept nog handige verbeteringen voorgesteld. Denk aan 3D Touch in het Bedieningspaneel om een Wi-Fi-netwerk te kiezen of een knop in de videospeler om schermrotatie in te stellen, zodat je een video niet hoeft te onderbreken door het Bedieningspaneel te openen.

iOS 11 verschijnt in september voor iedere geschikte iPhone en iPad, maar voordat het zover is kunnen ontwikkelaars al in juni met iOS 11 aan de slag dankzij de eerste betaversies. In ons dossier van iOS 11 lees je meer over welke toestellen mogelijk wel en niet meer geschikt zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2017, 19:30
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerp ios 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.