macOS Sierra 10.12.4 beta 5 met Night Shift nu te downloaden

macOS Sierra 10.12.4 beta 5 is beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Zij kunnen de Night Shift functie van de eerdere beta's alvast zelf testen.

Apple heeft een nieuwe beta-versie van macOS uitgebracht. Normaal gesproken zijn dat relatief kleine updates met enkele bugfixes, maar deze keer komt er een geheel nieuwe functie bij. macOS Sierra 10.12.4 bevat namelijk Night Shift, de functie om het scherm in de avond minder blauw te laten kleuren. macOS Sierra 10.12.4 brengt dit voor het eerst naar de Mac, terwijl de functie vorig jaar al aan iOS toegevoegd werd.


Night Shift voor macOS Sierra

macOS Sierra 10.12.4 beta 5

Deze nieuwe vijfde beta laat ontwikkelaars de functie verder uittesten. Waarschijnlijk bevat macOS Sierra 10.12.4 geen verdere nieuwe functies, want die zijn bij de vier reeds verschenen beta’s nog niet boven water gekomen. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars.

Bekijk ook

Night Shift werkt niet op oudere Macs

Night Shift werkt niet op oudere Macs. Maar hoe zit het precies en op welke modellen werkt het wel en niet? iCulture zocht het voor je uit.

De vijfde beta van macOS Sierra 10.12.4 is op het moment van schrijven alleen beschikbaar voor ontwikkelaars; de versie voor publieke betatesters volgt waarschijnlijk snel. Andere gebruikers moeten nog even geduld hebben, want macOS Sierra 10.12.4 wordt ergens de komende weken verwacht, samen met iOS 10.3. Rond dezelfde periode verwachten we het maart-evenement van Apple waar vermoedelijk nieuwe iPads worden aangekondigd.

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Sonoma (macOS 14), macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen. Zo vind je bijvoorbeeld Stage Manager zowel op macOS als iPadOS en kun je dankzij Universal Control een iPad en Mac tegelijkertijd aansturen met je muis en toetsenbord.

macOS

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.