Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.

Publieke beta 3 iOS 10.3 met Zoek mijn AirPods en macOS 10.12.4 nu beschikbaar

Apple heeft de derde beta van iOS 10.3 vrijgegeven. In iOS 10.3 vind je onder andere Zoek mijn AirPods, verbeteringen voor CarPlay en nog veel meer.

Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.
Had jij de tweede beta van iOS 10.3 op je toestel geïnstalleerd maar stuitte je daarbij tegen problemen, dan is dat in de nieuwe derde beta wellicht opgelost. Apple heeft namelijk zojuist de derde beta van iOS 10.3 uitgebracht. Heb je nog niet eerder van iOS 10.3 gehoord? Deze bevat allerlei handige nieuwe functies, zoals Zoek mijn AirPods, een verbeterd Instellingen-scherm en meer.

Update 21-02-2017: De derde beta van iOS 10.3 is nu ook beschikbaar voor publieke testers. Ook voor de Mac is macOS Sierra 10.12.4 nu beschikbaar voor publieke testers.

iOS 10.3 beta 3

De grootste vernieuwing in iOS 10.3 is de functie Zoek mijn AirPods. Ben je bang dat je je AirPods onderweg verliest of dat je ze in huis niet kunt vinden, dan vind je in de Zoek mijn iPhone-app straks een handige functie waarmee je ze op kunt sporen. De laatst bekende locatie van de AirPods wordt op een scherm weergegeven en met een druk op de knop kun je een harde pieptoon laten afspelen, zodat je ze ergens in huis kunt horen liggen als je ze kwijtraakt. Wil je meer weten over Zoek mijn AirPods, dan hebben we daar een aparte tip voor.

Dacht je dat dit alles was, dan heb je het mis. iOS 10.3 bevat nog veel meer nieuwe functies en verbeteringen, waaronder een verbeterd Instellingen-scherm, multitasking voor CarPlay en Apple’s nieuwe bestandensysteem Apple File System (APFS). We hebben de belangrijkste verbeteringen in iOS 10.3 voor je op een rij gezet. Heb je nog nieuwe functies ontdekt, laat het dan vooral weten in de reacties. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken.

In de derde beta is een nieuwe optie te vinden bij Instellingen > Algemeen > Info. Het kopje Apps is nu aan te tikken. Hier vind je een lijst van alle apps die mogelijk niet compatibel zijn met de geïnstalleerde versie van iOS. Je ziet dan ook een lijst van alle apps waarvan een update beschikbaar is. Als je op een app tikt, word je naar de desbetreffende app-pagina in de App Store gebracht.

Appcompatibiliteit in iOS 10.3.

De derde beta van iOS 10.3 is beschikbaar voor publieke testers en geregistreerde ontwikkelaars. iOS 10.3 zal waarschijnlijk ergens in maart beschikbaar komen.

Beta 3 macOS Sierra 10.12.4

Heb je geen iPhone of iPad, maar wel een Mac, dan zit er voor jou ook iets nieuws aan te komen. macOS Sierra 10.12.4 is een aankomende update waarin onder andere Night Shift toegevoegd is. Night Shift zit al sinds een jaar in de meeste iPhone en iPad-modellen, maar komt dit voorjaar pas naar de Mac. De functie is verder hetzelfde: dankzij Night Shift kleurt het scherm in de avonduren geler, waardoor je minder last moet krijgen van blauw licht. Dankzij deze filter zou je beter kunnen slapen. In ons artikel over Night Shift lees je alvast hoe dit werkt.

Publieke testers en ontwikkelaars kunnen hun geschikte Mac nu bijwerken naar de derde beta van macOS Sierra 10.12.4. De rest van de Mac-bezitters moeten nog wachten tot en met maart, want dan verschijnt de update voor het grote publiek.

Beta 3 watchOS 3.2 voor Apple Watch

Voor de Apple Watch werkt Apple momenteel aan een handige nieuwe functies voor bioscoopbezoekers. Met de Bioscoopstand zorg je ervoor dat het scherm van je Apple Watch niet oplicht bij een polsbeweging of binnenkomende melding. Ook het geluid wordt tijdens deze stand automatisch op stil gezet. Zo zorg je ervoor dat je andere bioscoopbezoekers niet tot last bent met een oplichtend Apple Watch-scherm. Meer over de werking van de Theater Mode (Bioscoopstand) lees je in onze aparte tip. Deze bioscoopstand is verwerkt in watchOS 3.2, waar vandaag de derde beta van verschenen is.

watchOS 3.2 beta 3 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars met een Apple Watch. Andere Apple Watch-gebruikers moeten wachten tot ergens in maart, want dan verschijnt watchOS 3.2 voor iedere Apple Watch.

Beta 3 van tvOS 10.2

Tot slot werkt Apple ook nog aan een nieuwe versie voor de vierde generatie Apple TV. Het gaat dan om tvOS 10.2, maar deze versie is minder spannend dan hij klinkt. tvOS 10.2 krijgt geen nieuwe functies, want Apple wil in deze versie alleen problemen oplossen. Je hoeft je dus niet te verheugen op een lijst met allerlei nieuwe functies, maar slechts wat bugfixes en oplossingen voor problemen. Toch is er nog een mogelijkheid dat Apple in deze derde beta van tvOS 10.2 een nieuwe functie gestopt heeft.

Ontwikkelaars met een vierde generatie Apple TV kunnen deze derde beta van tvOS 10.2 nu downloaden op hun Apple TV. De rest van de Apple TV-gebruikers moeten wachten tot een later moment, zodra tvOS 10.2 voor iedereen beschikbaar komt. Dit zal, net als alle andere nieuwe versies, waarschijnlijk in maart zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 21 februari: De publieke beta 3 van iOS 10.3 is nu ook beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2017, 19:25
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.