Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.

Eerste publieke beta van iOS 10.3.2 nu te downloaden

Het is weer zover: Apple heeft een nieuwe beta uitgebracht. De eerste beta van iOS 10.3.2 is een feit en is nu te downloaden voor ontwikkelaars, samen met nieuwe beta's voor macOS, tvOS en watchOS.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.

Had je gedacht dat Apple met de komst van iOS 10.3 wel even rustig aan doet? Dan moeten we je helaas teleurstellen, want Apple heeft de eerste (publieke) beta van iOS 10.3.2 vrijgegeven. Het betekent dat geregistreerde ontwikkelaars alweer kunnen beginnen met het testen van nieuwe functies en bugfixes. Ook verschenen er nieuwe beta’s voor macOS 10.12.5, tvOS 10.2.1 en watchOS 3.2.2.

Update 29 maart 19:00 uur: De publieke beta van iOS is nu ook beschikbaar voor geregistreerde testers.

Update 29 maart 9:00 uur: Opvallend is dat Apple de eerste beta van iOS 10.3.2 niet beschikbaar heeft gesteld op de iPhone 5, iPhone 5c en iPad 4. Dit zijn toestellen met 32-bit processor, waarvan wordt verwacht dat ze in de nabije toekomst geen update meer krijgen. Het is nog mogelijk dat Apple de 32-bit beta’s niet op tijd af kreeg en ze in een later stadium nog wel beschikbaar gaat stellen.

iOS 10.3.2 beta 1

De eerste publieke beta van iOS 10.3.2 is voor ontwikkelaars en betatesters beschikbaar gekomen. Veel nieuwe functies zitten er nog niet in, maar gezien het versienummer gaat het vooral om bugfixes. Opvallend is dat Apple de betaversies van iOS 10.3.1 en watchOS 3.2.1 lijkt over te slaan.

In iOS 10.3 voerde Apple relatief veel nieuwe functies in, zoals Zoek mijn AirPods, dat je laat zoeken naar Apple’s draadloze oordopjes, nieuwe functies voor CarPlay, de Instellingen-app en nog veel meer. Een overzicht van alle nieuwe functies van iOS 10.3, vind je hieronder.

De eerste beta van de opvolger, iOS 10.3.2, is nu dus beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers. De definitieve versie van iOS 10.3.2 zal in de loop van de lente beschikbaar komen.

macOS Sierra 10.12.5 beta 1

Voor macOS 10.12.4 bracht Apple een ongebruikelijk hoog aantal testversies uit, maar daarmee is macOS Sierra nog lang niet ‘af’. Ook vanavond verschijnt er alweer een nieuwe beta, namelijk van macOS 10.12.5. Ook nu hoeven we weer niet te veel nieuwe functies te verwachten en zal het vooral draaien om bugfixes. In de eerder deze week verschenen definitieve versie van macOS Sierra 10.12.4 was Night Shift de meest prominente functie. Met Night Shift kleurt het scherm van je Mac in de avond minder blauw, zodat het scherm prettiger voor je ogen is. Night Shift werd een jaar geleden al toegevoegd aan de iPhone en iPad.

Naast Night Shift bevatte macOS Sierra 10.12.4 geen belangrijke nieuwe functies en dat verwachten we ook van 10.12.5. Mogelijk wil met deze release nog enkele bugs en problemen verhelpen, bijvoorbeeld voor de nieuwste MacBook Pro. De negende beta van macOS Sierra 10.12.4 is te downloaden voor ontwikkelaars. Publieke testers kunnen de nieuwste beta ook zeer binnenkort downloaden.

watchOS 3.2.2 beta 1

Ook bij watchOS heeft Apple een sprongetje gemaakt: slaan de beta van watchOS 3.2.1 over en gaan meteen door met watchOS 3.2.2 beta 1. Dat wijst erop dat er vooral bugfixes zijn doorgevoerd die na de release van watchOS 3.2 zijn ontdekt.

watchOS 3.2 bevatte een welkome functie voor iedereen die vaak naar de bioscoop of het theater gaat. Met de Theaterstand in watchOS 3.2 zorg je ervoor dat het scherm van de Apple Watch niet meer oplicht bij een binnenkomende melding of zodra je je pols draait. Om de wijzerplaat nog af te lezen, hoef je alleen nog op het scherm te tikken. De Theaterstand van watchOS 3.2 vind je in het Bedieningspaneel op de Apple Watch.

watchOS 3.2.2 beta 1 is nu voor ontwikkelaars te downloaden. De uiteindelijke versie van watchOS 3.2.2 kan al over een paar weken komen, omdat er geen tot weinig nieuwe functies in zullen zitten. Zodra er iets nieuws wordt ontdekt werken we dit bericht bij.

tvOS 10.2.1 beta 1

Geregistreerde ontwikkelaars met de vierde generatie Apple TV kunnen nu de eerste beta van tvOS 10.2.1 installeren. Hierbij zal de hoeveelheid nieuwe functies helemaal minimaal zijn, want tvOS 10.2 bood eigenlijk al helemaal niets nieuws. Het enige vermeldenswaardige is dat je de Remote-app nu op de iPad kunt gebruiken en dat je eerder ingevoerde emailadressen kunt wissen. Heb je dus per ongeluk een tikfoutje gemaakt in een mailadres en staat deze opgeslagen op de Apple TV, dan kun je deze vanaf tvOS 10.2 wissen. In onderstaande tip lees je hoe dit werkt.

De eerste beta van tvOS 10.2.1 voor de vierde generatie Apple TV is nu beschikbaar voor ontwikkelaars met dit model van de Apple TV. De definitieve versie van tvOS 10.2.1 verschijnt waarschijnlijk over een paar weken, samen met iOS 10.3.2 en watchOS 3.2.2.

Vanwege de lastige installatie worden tvOS-beta’s alleen beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Er zijn geen publieke beta’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2017, 19:08
Categorie iOS
Onderwerpen ios 10, tvos, watchos

tvOS

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple TV haalt!

tvOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.