Man met ReSound Linx

Hoortoestellen nu op afstand instelbaar via iPhone-app

De nieuwe ReSound LiNX 3D-gehoorapparaten werken met een iPhone- en Apple Watch-app en zijn op afstand aanpasbaar door een gehoorexpert.

De Deense fabrikant van hoortoestellen GN Hearing werkt al een aantal jaren samen met Apple. Bij de nieuwe ReSound LiNX 3D-hoortoestellen is het nu mogelijk om op afstand het apparaat beter af te stellen, zonder dat je de deur uit hoeft.

Man met ReSound Linx

ReSound LiNX 3D

Als je iPhone-gebruiker bent en een hoortoestel nodig hebt, dan zit je goed met die van ReSound LiNX, want daarmee kun je de instellingen regelen via een app. Met de nieuwste versie kun je ook op afstand assistentie vragen: een audicien of audioloog kan de afstelling beter afstemmen op je voorkeuren via de nieuwe functie ReSound Smart Fit. Het zijn de eerste hoortoestellen waarmee dat kan, al moet de hoorexpert er natuurlijk wel op zijn voorbereid. Traditioneel ingestelde experts die nieuwe techniek nog wat eng vinden, zullen vaak erop aandringen dat je toch langskomt in de kliniek of winkel.

ReSound hoortoestel 2017

Heb je het getroffen met een moderne hoorexpert, dan kan deze je op afstand helpen. De oorspronkelijke ReSound LiNX is in samenwerking met Apple ontwikkeld en werkt op de 2,4GHz-frequentie. De iets nieuwere LiNX 3D kan automatisch aan- en uitschakelen om energie te besparen en gebruikt geofencing om de instellingen automatisch aan te passen aan de omgeving. Op een druk vliegveld zal het geluid bijvoorbeeld iets harder staan afgesteld, dan in een bibliotheek.

Koppel je je hoortoestel met de apps voor iPhone en Apple Watch, dan kun je coaching krijgen bij het gebruik, nieuwe functies ontdekken en stappen met uitleg volgen. Volgens de fabrikant zijn de apparaten 50% beter dan die van de concurrentie in staat om spraak te herkennen in allerlei omgevingen. De nieuwe ReSound LiNX 3D zal onder de merken GN Hearing en Beltone in de loop van 2017 in de winkel liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2017, 15:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen gehoor, slechthorend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.