Widgets op een iPhone in iOS 10.

Eerste publieke beta’s van iOS 10.2.1 nu te downloaden

De eerste publieke beta van iOS 10.2.1 is zojuist beschikbaar gekomen. In vorige versies hadden veel mensen last van batterijproblemen en uitvallende toestellen. Mogelijk lost Apple dit probleem met iOS 10.2.1 op. Ook verschenen beta's voor tvOS en macOS Sierra.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Widgets op een iPhone in iOS 10.
Daar is ‘ie weer: een nieuwe beta van iOS. Deze keer gaat het om de eerste beta van iOS 10.2.1. Hoewel Apple al zeven beta’s van iOS 10.2 uitgebracht heeft, is er toch nog een reden om een vervolgupdate uit te brengen. Daarnaast verschenen vanavond nieuwe beta’s voor tvOS 10.1.1 en macOS Sierra 10.12.3.

Update 15 december: de publieke beta van iOS 10.2.1 is nu ook besschikaar voor geregistreerde betatesters.

Zoals bekend bevatte iOS 10.2 een hoop verbeteringen en toevoegingen, zoals nieuwe emoji, iMessage-effecten en meer, maar gebruikt Apple deze update ook om de batterijproblemen van de iPhone 6s verder te onderzoeken. iOS 10.2.1 pakt deze batterijproblemen vermoedelijk aan.

Beta 1 van iOS 10.2.1

Eind november kwam Apple met een reparatieprogramma voor de iPhone 6s-batterij. Dankzij dit reparatieprogramma konden bepaalde iPhone 6s-modellen een gratis batterijreparatie krijgen omdat bleek dat veel toestellen spontaan uitvielen, terwijl de batterij nog lang niet leeg bleek. Later bleek echter dat er mogelijk meer toestellen getroffen zijn. Apple bracht een statement uit waarin verteld werd dat er mogelijk meer toestellen getroffen zijn. In iOS 10.2 zijn meer diagnostische tools aanwezig, waardoor Apple kan analyseren wat de reden is van uitvallende iPhones. Heb je een iPhone met batterijproblemen en wil je Apple helpen met het oplossen van het probleem, dan is het dus aan te raden om iOS 10.2 te installeren. Je pakt dan ook meteen de vernieuwingen in iOS 10.2 mee.

Mogelijk heeft Apple dankzij de diagnostische tool in iOS 10.2 meer info gekregen over het achterliggende probleem van uitvallende iPhones. Hierdoor kan Apple gerichter op zoek gaan naar het probleem dat mogelijk in iOS 10.2.1 opgelost is. Het is dan ook de verwachting dat Apple iOS 10.2.1 goed wil testen voordat ze deze officieel uitbrengen.

De eerste beta van iOS 10.2.1 met buildnummer 14D10 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Publieke testers krijgen de nieuwe beta mogelijk ook snel, waarna de publieke definitieve release hopelijk snel volgt. Zodra we meer weten over de exacte inhoud van iOS 10.2.1, werken we dit bericht bij met de nieuwste informatie.

tvOS 10.1

Beta 1 van tvOS 10.1.1

Vanavond verscheen ook de eerste beta van tvOS 10.1.1 met buildnummer 14U707. Deze zal niet beschikbaar komen voor publieke betatesters. In de meest recente update tvOS 10.1 voegde Apple een nieuwe TV-gids en enkele andere kleine veranderingen door. Aangezien om het om een x.x.1-update gaat verwachten we vooral bugfixes.

Een maand geleden verscheen tvOS 10 voor het grote publiek en eerder deze week kwam de eerste grote update tvOS 10.1 uit. Deze updates zijn alleen geschikt voor de vierde generatie Apple TV en zijn te installeren door de Apple TV aan te sluiten op een computer met een USB-C-naar-USB-A-kabel. Daarna download je de software via je ontwikkelaarsaccount. Dat is mogelijk via iTunes of via de Apple Configurator. Als het betaprofiel eenmaal op het apparaat staat kun je vanaf dat moment over-the-air nieuwe beta-updates installeren.

Beta 1 van macOS Sierra 10.12.3

Voor Mac-gebruikers heeft Apple ook een nieuwe beta-release klaarstaan. macOS Sierra 10.12.3 beta 1 heeft buildnummer 16D12b en is voorlopig alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. De publieke beta verwachten we weldra. De nieuwe beta verschijnt kort na het beschikbaar komen van macOS Sierra 10.12.2 voor het algemen publiek. Deze update bracht nieuwe emoji, wallpapers en verbeteringen in op grafisch gebied. Ook werd in 10.12.2 de aanduiding van resterende batterijduur weggehaald, omdat het volgens Apple niet nauwkeurig genoeg was.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 15 december: Informatie over publieke beta toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2016, 19:45
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.