iOS 10 beta

iOS 10.2: Apple bracht in korte tijd nog nooit zoveel beta’s uit

Er zijn nog nooit zo snel zoveel beta's in korte tijd achter elkaar verschenen als bij iOS 10.2. Toch zijn er nog genoeg bugs op te lossen.

Deze week zijn er al drie nieuwe beta’s voor iOS 10.2 uitgekomen. Als je het vergelijkt met eerdere beta’s is dat ongebruikelijk. Wat is er aan de hand bij Apple?

iOS 10 beta

Extreem veel kleine beta’s voor iOS 10.2

Gisteravond verscheen beta 7 van iOS 10.2, terwijl we eerder die week beta 5 en 6 al konden installeren. Het is een ongebruikelijke werkwijze voor Apple, die er meestal voor zorgt dat er een week tussen elke nieuwe beta zit.

Onderstaande grafiek van Thinkybits maakt duidelijk hoeveel beta’s er van elke iOS-versie zijn verschenen en hoeveel dagen er tussen zaten.

iOS beta's

Daarbij valt meteen op dat Apple meestal stopt na vijf beta’s maar ook dat zeven beta’s nog geen record is. Bij iOS 9.3 bracht Apple ook zeven beta’s uit en bij iOS 10 zelfs acht voordat de GM verscheen.

In een verder verleden verschenen alleen bij iOS 2.0 en 5.0 zoveel beta’s, maar dat waren dan ook grote updates met veel nieuwe functies. In iOS 10.2 kunnen we ook nieuwe functies verwachten, maar die zijn lang niet zo spectaculair.

Genoeg bugs te fixen
Bij iOS 7, 8 en 9 had Apple heel wat minder beta’s nodig. Misschien is het wel een aanwijzing dat Apple tegenwoordig anders werkt: veel kleine updates achter elkaar uitbrengen, in de hoop dat alles uiteindelijk goed werkt. Er is namelijk nog genoeg te fixen. Om maar een paar voorbeelden te noemen: het omzeilen van het activeringsslot en plotseling uitvallende toestellen. Dat laatste wil Apple met iOS 10.2 nader onderzoeken. Het is maar de vraag of het daarmee opgelost is.

We rekenen erop dat Apple iOS 10.2 nog deze maand uitbrengt voor iedereen.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2016, 9:39
Categorie iOS
Onderwerpen beta, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.