Mario in een handstand met Super Mario Run.

Let’s-a go! Super Mario Run nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Super Mario Run is eindelijk beschikbaar in de App Store. De game is gratis te downloaden, waarna je de eerste vier levels kunt spelen. De volledige game kost €9,99.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Mario in een handstand met Super Mario Run.
Daar gaan we dan: Super Mario Run, Nintendo’s allereerste eigen game voor iPhone en iPad, is nu beschikbaar voor iedereen met een iPhone of iPad. Deze nieuwe Mario-game is gratis te downloaden en de eerste vier levels zijn gratis te spelen.

Super Mario Run beschikbaar: rennen met Mario

In Super Mario Run ren je net als in de klassieke Mario-games van links naar rechts om muntjes te pakken, op vijanden te springen en obstakels te ontwijken, om vervolgens aan het eind van elk level zo hoog mogelijk in de vlaggenmast te klimmen. Het grote verschil tussen deze game en de klassieke Mario-games, is dat Mario in Super Mario Run automatisch rent. Het enige wat je hoeft te doen is op het scherm tikken om Mario te laten springen. Super Mario Run is daardoor met één hand te spelen.

Level voltooid in Super Mario Run.

Super Mario Run bevat in totaal drie speelstanden: Wereldreis (World Tour), Toad-race (Toad Rally) en Mijn koninkrijk (Kingdom Builder). In de standaard mode Wereldreis vind je in totaal 24 levels verdeeld over zes werelden, terwijl je het in Toad-race opneemt tegen vrienden voor een zo hoog mogelijke score. Met de muntjes die je verdient bouw je je eigen koninkrijk in de Bouwen-stand. De game is gratis te downloaden, maar je kunt dan alleen de eerste vier levels spelen. Wil je de complete game, dan betaal je €9,99.

Super Mario Run werd door Nintendo zelf op het podium bij Apple aangekondigd. Mario-bedenker Shigeru Miyamoto is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de game. Nintendo werkt ook nauw samen met Apple door vorige week al een speelbare demo beschikbaar te stellen in elke Apple Store ter wereld. Om Super Mario Run te spelen heb je wel een internetverbinding nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2016, 20:09
Categorie Apps
Onderwerpen mario, nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.