Let’s-a go! Super Mario Run nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Super Mario Run is eindelijk beschikbaar in de App Store. De game is gratis te downloaden, waarna je de eerste vier levels kunt spelen. De volledige game kost €9,99.

Mario in een handstand met Super Mario Run.
Daar gaan we dan: Super Mario Run, Nintendo’s allereerste eigen game voor iPhone en iPad, is nu beschikbaar voor iedereen met een iPhone of iPad. Deze nieuwe Mario-game is gratis te downloaden en de eerste vier levels zijn gratis te spelen.

Super Mario Run beschikbaar: rennen met Mario

In Super Mario Run ren je net als in de klassieke Mario-games van links naar rechts om muntjes te pakken, op vijanden te springen en obstakels te ontwijken, om vervolgens aan het eind van elk level zo hoog mogelijk in de vlaggenmast te klimmen. Het grote verschil tussen deze game en de klassieke Mario-games, is dat Mario in Super Mario Run automatisch rent. Het enige wat je hoeft te doen is op het scherm tikken om Mario te laten springen. Super Mario Run is daardoor met één hand te spelen.

Level voltooid in Super Mario Run.

Super Mario Run bevat in totaal drie speelstanden: Wereldreis (World Tour), Toad-race (Toad Rally) en Mijn koninkrijk (Kingdom Builder). In de standaard mode Wereldreis vind je in totaal 24 levels verdeeld over zes werelden, terwijl je het in Toad-race opneemt tegen vrienden voor een zo hoog mogelijke score. Met de muntjes die je verdient bouw je je eigen koninkrijk in de Bouwen-stand. De game is gratis te downloaden, maar je kunt dan alleen de eerste vier levels spelen. Wil je de complete game, dan betaal je €9,99.

Bekijk ook

Review Super Mario Run: Mario's debuut op de iPhone zit wel snor

Super Mario is eindelijk verschenen op de iPhone en iPad. In Super Mario Run vind je de klassieke Mario-gameplay, maar dan wel met een twist voor touchscreens. Hoe goed is deze eerste game van Nintendo die helemaal ontwikkeld is voor iOS? Lees het in onze review.
Bekijk ook

Super Mario Run: het ultieme overzicht

Super Mario Run is Nintendo's eerste eigen game voor de iPhone en iPad. Wat is Super Mario Run precies en hoe speel je het? Wat zijn de beste tips om een betere speler te worden? Je leest er alles over in deze ultieme gids.

Super Mario Run werd door Nintendo zelf op het podium bij Apple aangekondigd. Mario-bedenker Shigeru Miyamoto is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de game. Nintendo werkt ook nauw samen met Apple door vorige week al een speelbare demo beschikbaar te stellen in elke Apple Store ter wereld. Om Super Mario Run te spelen heb je wel een internetverbinding nodig.

Bekijk ook

Super Mario Run kun je nu al spelen in de Nederlandse Apple Stores

Super Mario Run is al speelbaar in de Nederlandse Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Zo kan jij de eerste 4 levels al proberen!

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 december 2016 om 20:09
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.