iPhone 7 Plus: een betere flitser met vier ledlampjes zorgt voor nog betere verlichting

Publieke beta 3 van iOS 10.1 nu beschikbaar

Apple heeft de derde testversie van iOS 10.1 beschikbaar gesteld. In iOS 10.1 is de Portret-stand voor de iPhone 7 Plus toegevoegd waarmee je mooiere portretfoto's kunt maken. Ook zijn er wijzigingen aangebracht in iMessage met betrekking tot de effecten.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 7 Plus: een betere flitser met vier ledlampjes zorgt voor nog betere verlichting

Heb je een iPhone 7 Plus en zit je te springen om de nieuwe Portret-functie voor de dubbele cameralens? Dan is er goed nieuws, want Apple is weer een stapje dichterbij de uiteindelijke release van iOS 10.1. De derde beta van iOS 10.1 kwam op maandag beschikbaar voor ontwikkelaars en nu is er ook de publieke beta 3 van iOS 10.1. Daarnaast verscheen voor ontwikkelaars de derde beta van tvOS 10.

Derde beta iOS 10.1

iOS 10.1 is een interessante nieuwe update voor eigenaren van de iPhone 7 Plus. Alleen op dit toestel gaat Apple de Portret-stand toevoegen die al tijdens de iPhone 7-keynote getoond werd. De Portret-stand maakt mooie portretfoto’s van personen en voorwerpen en maakt daarbij de achtergrond wazig, zoals je kon zien in onze iPhone 7 cameratest. Voor deze stand wordt gebruikgemaakt van de dubbele cameralens van de iPhone 7 Plus. De Portretstand is sinds de eerste beta aanwezig.

In de tweede beta van iOS 10.1 werden nog enkele aanpassingen gedaan voor iMessage. Zo is er nu een schakelaar om iMessage-effecten weer te geven, zelfs als je de optie Verminder beweging aan hebt staan. Ook hebben de bolletjes van iMessage-apps plaatsgemaakt voor een scrollbar en kun je iMessage-effecten opnieuw afspelen met de nieuwe replay-knop bij berichten. Zodra er nog andere nieuwe functies ontdekt zijn in deze derde beta, werken we dit bericht bij.

De derde beta van iOS 10.1 is voor ontwikkelaars beschikbaar via Algemeen > Software-update op de iPhone, iPad en iPod touch. Publieke testers volgen waarschijnlijk zeer snel. iOS 10.1 wordt ergens de komende weken voor iedereen verwacht.

tvOS 10.0.1 ook met derde beta

Apple TV met tvOS 10 in donkere stand.

Tot slot is er ook nog een kleine nieuwe update voor de Apple TV in de maak. tvOS 10 was de kleinste update in dit rijtje met enkel ondersteuning voor een nieuwe donkere weergave, Nederlandse Siri en HomeKit-support. Ook deze nieuwe bugfix-update is veruit het kleinst, als we ten minste de nummering mogen geloven. Het gaat namelijk om tvOS 10.0.1, wat al aangeeft dat je hier geen nieuwe functies in hoeft te verwachten. Meer over de grote nieuwe functies in tvOS 10, lees je in ons tvOS-dossier.

De derde beta van tvOS 10.0.1 is te downloaden voor ontwikkelaars met een vierde generatie Apple TV. tvOS 10.0.1 zal niet voor publieke testers verschijnen, waardoor iedereen die geen geregistreerde ontwikkelaar is nog even geduld moet hebben. Ook tvOS 10.0.1 wordt de komende weken voor het publiek verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2016, 19:04
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.