Invisual: een iPhone-siliconencase voor blinden

Ontwerper Bruno Fosi heeft een siliconencase bedacht waarmee blinden en slechtzienden de iPhone kunnen bedienen. Er hoort wel een speciale applicatie bij, waarmee je toegang krijgt tot de standaardfuncties.

invisual caseOntwerper Bruno Fosi heeft een siliconencase bedacht voor blinden en slechtzienden. Omdat het scherm in dat geval niet nodig is, bedekt de case de iPhone-volledig. De oplossing bestaat uit de case en een bijbehorende applicatie die via de App Store moet worden aangeboden. De case heeft reliëfknoppen die overeenkomen met functies van de iPhone. Multitouch en vingerbewegingen zijn nog steeds mogelijk. De bijbehorende applicatie zorgt onder andere voor text-to-speech-functies.


Helaas is het op dit moment niet meer dan een mooi gemaakt design-prototype. Het lastige is wel dat de applicatie voor een deel geïntegreerd zal moeten zijn de de standaardapplicaties op de iPhone en daar is wellicht meewerking van Apple voor nodig. Toch is het een goed idee, ook voor mensen die wél kunnen zien: een oplossing waarmee je bepaalde handelingen kunt doen zonder op het scherm te kijken. Het blind intypen van een sms’je bijvoorbeeld.

Meer info: Bruno Fosi Product Design
Via: Yanko Design

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.