Kort iPhone-nieuws: Simpsons, iPhone-configuratiehulp en CheckTubes

Drie gevarieerde nieuwtjes: de Simpsons hebben de Mapple Store ontdekt, met CheckTubes kun je de verbindingssnelheid van je iPhone checken en met de vernieuwde iPhone Configuration Utility zorg je voor het bedrijfsmatig beheren van iPhones.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SimpsonsHet zal je vast niet ontgaan: The Simpsons hebben een bezoek gebracht aan de Apple Store. Of beter gezegd: de Mapple Store, waar MyPods, MyPhones en Steve Mobs te vinden zijn. Voor advies kun je terecht bij de Brainiac Bar. De Mapple Store heeft ook MyPhonies te koop, nep-oordopjes voor mensen die zich geen echte iPod kunnen veroorloven… maar ook die kosten $40. Kijk tussen 2:00 en 5:20 minuten in dit filmpje.

Apple heeft een nieuwe versie van de iPhone Configuration Utility uitgebracht. Hiermee kun je in bedrijven zorgen dat iPhones volledig geconfigureerd en voorzien van de juiste veiligheidsinstellingen aan gebruikers worden meegegeven. iPhone Configuration Utility 1.1 is gratis te downloaden bij Apple in een Mac– en Windows-versie.

CheckTubesCBS Interactive Australia heeft een snelheidstest voor de iPhone uitgebracht. Het is verkrijgbaar via de App Store. CheckTubes is een eenvoudige applicatie waarmee je downloadsnelheid van je iPhone kunt meten door een pakketje data op te halen. De applicatie kijkt eerst of je op het mobiele netwerk of op een Wi-Fi-netwerk zit en probeert vervolgens een pakket van 300 kB (3G) of 1 MB te downloaden. Bij het opstarten van de applicatie moet je je huidige locatie aangeven, zodat de resultaten op Google Maps kunnen worden getoond. Helemaal betrouwbaar is dat natuurlijk niet, want als iemand in de kelder van een groot flatgebouw de test uitvoert zijn de resultaten slechter dan wanneer ‘ie 200 meter verderop naast een UMTS-toren staat. Toch leuk om weer eens zo’n test te proberen: CheckTubes (gratis).

Tipgevers: David007, Jru en Ruben (Simpsons), iPhone Platform (iPhone Configuration Utility).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2008, 13:16
Categorie iDevices
Onderwerpen configuration, snelheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.