iPad Pro games spelen

Zo denken internationale media over de iPad Pro

De iPad Pro is nu verkrijgbaar en verschillende Amerikaanse websites hebben hun reviews zojuist gepubliceerd. Hoe denken zij over Apple's grootste tablet tot nu toe? Een overzicht.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPad Pro games spelen

De iPad Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar, maar voordat je zo’n flinke smak geld uitgeeft is het natuurlijk fijn om te zien wat anderen van de tablet vinden. Amerikaanse media hebben zojuist hun reviews gepubliceerd, waarin zowel positieve als negatieve dingen belicht worden.


Als je alle reviews bekijkt lijkt de algemene conclusie te zijn dat het een tablet is met geweldige prestaties, maar dat iOS teveel restricties heeft om een laptopvervanger te zijn. Daarnaast missen sommige reviewers de 3D Touch-functie van de iPhone 6s, en is de multitasking functie nog door te weinig apps ondersteund.

The Verge – Lezen
The Verge blijft zich erover verbazen hoe groot de iPad Pro wel niet is. Hoewel de iPad Pro niet alles kan wat een MacBook Pro kan doen, is het wel een waardig alternatief en voor veel mensen meer dan genoeg om met je mee te nemen in plaats van een laptop. Daarnaast merkt The Verge op dat Multitasking snel werkt en het schakelen tussen verschillende apps razendsnel werkt. Ook is de Apple Pencil erg nauwkeurig, al zijn zowel de iPad Pro als de bijbehorende accessoires wel erg duur.

iPad Pro met keyboard

Techcrunch – Lezen
Techcrunch benadrukt dat laptops, computers en tablets op allerlei soorten manieren gebruikt worden, en dat de iPad Pro voor veel mensen waarschijnlijk meer dan voldoende is om de klassieke laptop te vervangen. Velen gebruiken hun iPhone al als volwaardige computer, en voor die mensen is de iPad Pro een geweldig verlengstuk met meer mogelijkheden en betere prestaties. Apps worden belangrijker en belangrijker, en wat dat betreft ben je bij de iPad Pro en iOS 9 aan het juiste adres.

Mashable – Lezen
Mashable vindt een iPad Pro met een Smart Keyboard een prima versie van een MacBook met een touchscreen. Ze hemelen het prachtige scherm op, naast de ‘uitmuntende’ Apple Pencil- en Smart Keyboard-accessoires. Het grote nadeel is dat je de iPad Pro niet gemakkelijk in de lucht kunt houden, iets wat met de kleinere iPads natuurlijk een stuk beter gaat. Volgens Mashable is de iPad Pro de eerste iPad voor het bedrijfsleven, en als je bereid bent om het geld er aan uit te geven, kan het je werkleven veranderen.

Macstories – Lezen
Macstories heeft zoals altijd een erg uitgebreide recensie gemaakt, en publiceerde zelfs een afzonderlijke review voor de accessoires van de iPad Pro. Een week nadat de recensent met de iPad Pro aan de slag ging pakte hij zijn oude iPad Air 2 op, die op dat moment aanvoelde als een iPad mini. Niet gek dus dat hij bereid is om de overstap naar de iPad Pro te maken. Hoewel je inlevert op de draagbaarheid van de tablet, blijft het een iPad (en dus geen MacBook) in de kern. De iPad Pro kun je gemakkelijk aan je bureau gebruiken, vervolgens met je meenemen en later verder werken. Daarnaast vindt hij iOS uitgebreid genoeg voor zijn werkzaamheden. Hij legt de bal nu neer bij iOS-ontwikkelaars: zijn zij bereid om apps te maken die hun voordeel doen met de extra krachtige hardware en het grotere scherm?

iPad Pro tekenen met de Apple Pencil

Ars Technica – Lezen
Ars Technica merkt op dat de iPad Pro opvallend licht is ondanks het formaat, en de speakers een indrukwekkend geluid produceren. Ook kun je het Smart Keyboard gemakkelijk op je schoot gebruiken, en zijn de algehele prestaties van de iPad Pro uitstekend. Wat de minpunten betreft stipt ook Ars Technica de hoge prijs aan, en dat sommige games door het grote scherm wat ongemakkelijk worden om te spelen. Daarnaast duurt het erg lang om de tablet weer op te laden.

Wired – Lezen
Wired geeft de iPad Pro een 9/10. De snelheid is ‘crazy’, het scherm is haarscherp en de soortgelijke batterijduur en apps als bestaande iPads zijn nog steeds voldoende. Net zoals veel anderen recensenten stipt Wired aan dat de de prijs wel erg snel oploopt, en “er bestaat geen wereld waarin de iPad Pro de desktop vervangt”. Dat neemt niet weg dat de iPad Pro volgens Wired de eerste iPad is die bestaansrecht heeft naast de steeds groter wordende iPhones.

Ook bij iCulture gaan we natuurlijk aan de slag met de iPad Pro, zodat we je op een uitgebreide review kunnen trakteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2015, 18:25
Categorieën iDevices, Round-up
Onderwerpen ipad pro, review

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.