Guitar-Hero-Live-iPad

Guitar Hero Live nu beschikbaar voor Apple TV, vereist gitaarcontroller

Activision heeft vandaag Guitar Hero Live uitgebracht voor de nieuwste Apple TV. De game is gratis te downloaden, maar om de game te spelen heb je wel een gitaarcontroller voor iOS nodig.

Guitar-Hero-Live-iPadGuitar Hero Live is vanaf vandaag beschikbaar voor de nieuwste vierde generatie Apple TV. Je kunt de game echter niet zomaar spelen met een iPhone, iPad of Apple TV Remote, want een gitaarcontroller die speciaal voor iOS gemaakt is, is een vereiste.

Gratis download, maar gitaarcontroller vereist
Guitar Hero Live voor de nieuwe Apple TV werd al getoond tijdens het september-evenement bij de onthulling van de nieuwe Apple TV. Guitar Hero Live is ook beschikbaar voor de iPhone en iPad en is daar in beperkte mate gratis op te spelen door gebruik te maken van het touchscreen. Op de Apple TV heeft uitgever Activision het iets anders aangepakt. Je kunt Guitar Hero Live enkel en alleen spelen met een apart verkrijgbare gitaarcontroller. Dit is dezelfde optionele controller als voor de iOS-versie. Heb je deze controller al voor ongeveer €115 in huis gehaald, dan kun je met Guitar Hero Live voor de Apple TV meteen aan de gang. Zodra je de Bluetooth-controller aan de Apple TV gekoppeld hebt, krijg je toegang tot alle functies.

Guitar Hero Live op Apple TV

Het is bijzonder dat Guitar Hero Live op deze manier in de App Store op de Apple TV beschikbaar komt. Volgens de richtlijnen van Apple wordt een app alleen toegelaten als deze ook te bedienen is met de Apple TV Remote. Hierdoor worden games die alleen met een MFi-controller (Made for iOS) te spelen zijn, geweigerd. Hoewel de gitaarcontroller van Guitar Hero Live geen MFi-controller is, blijft het opmerkelijk dat de game niet speelbaar hoeft te zijn met de standaard Apple TV Remote.

Guitar Hero Live voor de Apple TV bevat alle nieuwe functies en spelmodi uit de andere versies van Guitar Hero Live. In de mode Guitar Hero Live word je op het podium geplaatst, waarbij je meespeelt in meer dan veertig nummers met echte artiesten. In GHTV heb je meer dan 200 nummers beschikbaar, waarbij je meespeelt in de officiële videoclips.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2015, 12:59
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, games, gitaar, guitar hero

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.