Instagram wordt ook veelzijdige fotobewerker

Instagram voor iOS heeft 10 tools voor fotobewerking gekregen, waarvan je de intensiteit kunt aanpassen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

instagram-schuifknopInstagram staat bekend als een app met fotofilters, maar in de nieuwste update schuiven ze meer op richting een fotobewerker. De app heeft 10 nieuwe bewerkingstools gekregen, waarmee je bijvoorbeeld contrast, helderheid en verzadiging van een foto kunt aanpassen. Dit doe je door een schuifknop te verplaatsen, die bij elke fotobewerkingstool aanwezig is. Hoe verder naar rechts, hoe heftiger het fotofilter wordt toegepast. En als je twee keer op een filter tikt, wordt de filtersterkte aangepast. De fotofilters van Instagram zijn daarmee instelbaar: je kunt kiezen voor een subtiel of een dramatisch effect.

Let op: het lijkt erop dat de functies maar gaandeweg worden uitgerold, want zelfs als je Instagram versie 6.0 installeert (en herinstalleert) is er kans dat je de nieuwe fotobewerkingsfuncties nog niet ziet. Toch beweert de update-omschrijving in de App Store dat ze erin zitten.

Er is het afgelopen halfjaar gewerkt aan de fotobewerkingsfucnties van Instagram. Daarvoor werd stevig onderzoek gedaan. Voor het vignette-tool bestudeerden de Instagram-engineers bijvoorbeeld filmcamera’s om te achterhalen hoe het licht door verschillende lenzen afbuigt, beweert Peter Deng, projectmanager bij Instagram. “Bij Instagram zijn we allemaal fotogeeks, maar we proberen de kloof tussen fotogeek en de rest van de wereld te overbruggen”, aldus Deng. Dat doen ze door bewerkingstools makkelijker bereikbaar te maken voor de massa. De tien bewerkingstools zijn gratis te gebruiken. En er staat ook al uitbreiding op stapel: de komende tijd zullen de appmakers nog een aantal nieuwe bewerkingstools introduceren. Welke dat zijn, dat wilde Deng nog niet verklappen. De 10 nu aanwezige tools zijn: aanpassen (bijsnijden en rechtzetten), helderheid, contrast, warmte, verzadiging, highlights, schaduwen, vignet, verscherpen en filtersterkte. Wil je een randje rondom een foto plaatsen, dan moet je daarvoor in het tool voor filtersterkte zijn.

Eigenlijk bevatte Instagram al een mogelijkheid om foto’s te bewerken, namelijk met de Lux-tool, dat al sinds maart in de app zat.

Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Instagram-Tools

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:14
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.