iculture-peilt
iCulture Peilt
craig-federighi-mac-wwdc-2014

iCulture peilt: wat zijn jouw favoriete WWDC 2014-aankondigingen?

WWDC 2014 is achter de rug en wij zijn reuze benieuwd: welke nieuwe functies in iOS 8 en OS X Yosemite kijk jij het meeste naar uit?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

craig-federighi-mac-wwdc-2014Apple’s keynote op WWDC 2014 is voorbij en we hebben er allemaal een nachtje over kunnen slapen. We zijn daarom reuze benieuwd: wat waren jullie favoriete aankondigingen? Apple heeft zoveel nieuwe functies voor iOS en OS X Yosemite genoemd, dat het ook voor ons moeilijk is om een favoriet aan te wijzen. Ben je vooral blij dat Apple eindelijk HealthKit en HomeKit heeft aangekondigd? Of kijk je vooral uit naar het AirDroppen van bestanden van je iPhone naar je Mac?

Favoriete aankondiging iOS 8

iOS 8 fotoalbum doorzoekenHet liefst horen we uiteraard welke iOS 8-aankondiging je het meest enthousiast over bent. De nieuwste versie van iOS zit bomvol met functies, die we op het moment druk aan het analyseren zijn in de artikelreeks iOS 8 uitgelicht. Zo heeft Apple interactieve notificaties toegevoegd, is het Berichtencentrum voorzien van widgets en kun je nu eindelijk alternatieve toetsenborden installeren. In onderstaande poll vind je alle grote, nieuwe functies. Uiteraard lees je er ook alles over in ons dossier iOS 8. Het zijn er nogal wat, dus we laten je in onderstaande poll kiezen uit maximaal drie opties.


Poll niet zichtbaar? Met deze link wel!

Favoriete aankondiging OS X Yosemite

desktop-yosemiteNiet alleen iOS kreeg op WWDC 2014 een flinke update: ook het Mac-besturingssysteem OS X was weer aan de beurt. OS X Yosemite geeft OS X een flinke make-over, waardoor het allemaal net wat beter aansluit op het redesign van iOS 7. En bij enkel een make-over bleef het niet: OS X Yosemite kan beter met je iPhone communiceren. Functies zoals AirDrop, Handoff en bellen en sms’en op je Mac via iOS zorgen er allemaal voor dat je twee Apple-apparaten beter samenwerken. Alle nieuwe toevoegingen in OS X Yosemite vind je in ons eerdere aankondigingsartikel. En ook bij deze poll mag je maximaal drie opties kiezen.


Poll niet zichtbaar? Met deze link wel!

Zijn de verwachtingen waargemaakt?

Vlak voor WWDC vroegen we jullie al waar jullie het meeste naar uitkeken. En gisteravond bleek al dat de meest verzochte functie niet in iOS 8 is toegevoegd: Nederlandse ondersteuning voor Siri. Hoewel je nu wel in het Nederlands kunt dicteren, kan de virtuele assistent nog geen Nederlandse zinnen herkennen. Healthbook en Smart Home werden gelukkig wel aangekondigd – al staan deze functies nu bekend als HealthKit en HomeKit. De multitasking voor de iPad waar op werd gehoopt, is niet in iOS 8 te vinden.

Op het gebied van algemene aankondigingen kwam Apple ons aardig tegemoet: er werd het meeste gerekend op iOS 8 en dit werd inderdaad aangekondigd. Net als OS X 10.10, de nummer twee bij lezers. De nieuwe Apple TV en iWatch waar op werd gehoopt, waren echter niet bij de WWDC-keynote te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2014, 15:50
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture peilt, ios 8, mac os x, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.