iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 3 juni 2014

Vandaag op iCulture: we blikken uitgebreid terug op de vernieuwingen in iOS 8, peilen de mening over HealthKit onder een vooraanstaand Nederlands medisch expert en natuurlijk ook het reguliere nieuws.

Lucien Engelen Radboud UMCGisteren onthulde Apple een groot aantal vernieuwingen in iOS 8. Zo gaat iMessage meer op WhatsApp lijken, introduceert Apple widgets in het berichtencentrum, kun je straks het batterijverbruik per app zien en nog veel meer. Vandaag keken we uitgebreid naar de belangrijkste vernieuwingen in onze serie iOS 8 uitgelicht. En hoe denkt de medische wereld over HealthKit en de Health-app, Apple’s introductie in de gezondheidswereld? We spraken met Lucien Engelen van het Radboud UMC in Nijmegen, dat als eerste in Nederland met Apple samenwerkt.

iOS 8 uitgelicht

Nieuws

Apps

Rubrieken

  • In iCulture Deals hebben we twee iCulture Shop-knallers en natuurlijk veel koopjes voor iPhone, iPad en de Mac.
  • In iCulture Speelt spelen we de leuke nieuwe simgame Pocket Harvest.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Google Plus reisverhalen

  • De VOIP-app RingCredible (gratis) is vanaf nu beschikbaar in het Nederlands. In de app voor iPhone en iPad kan je goedkoop naar allerlei nummers in het buitenland bellen tegen speciale tarieven, omdat je net als in bijvoorbeeld Skype gebruik maakt van een internetverbinding. In de nieuwe versie is er meer gratis beltegoed, onder andere als je een vriend op de hoogte brengt van de app.
  • Deel je foto’s, video’s en locaties met Google+ (gratis, afgebeeld)? De applicatie is nu in staat ze samen te pakken tot reisverhalen, zonder dat je er zelfs iets voor hoeft te doen. Fraai! De fotobewerker van de app is voorzien van nieuwe fotofilters en bewerkingsmogelijkheden en je ziet het totale aantal weergaven in profielinhoud.
  • Het geinige, supersnelle foto-naar-vrienden-appje Taptalk (gratis) versleutelt foto’s en video’s nu zodat ze niet meer zo makkelijk onderschept kunnen worden. De app houdt nu ook rekening met de stilteknop op je iPhone. Goed.
  • Het populaire highscorespelletje Piano Tiles (gratis) heeft nu de baanbrekende mogelijkheid om de zwarte toetsen te vervangen door… toetsen in andere kleuren! Nou breekt m’n klomp.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.