instagram-icoon

Instagram toont langere videoreclames van 30 seconden

Instagram toont binnenkort videoadvertenties van dertig seconden. De limiet van vijftien seconden is daardoor overboord gegooid. Naast grote bedrijven kunnen nu ook kleinere bedrijven adverteren op het sociale netwerk van Facebook.

instagram-adsHet wordt voor Instagramgebruikers binnenkort lastiger om te ontkomen aan videoadvertenties. Waar reclames voorheen niet langer waren dan vijftien seconden, is dit vanaf vandaag verlengd tot dertig seconden. Dat heeft het bedrijf, dat onderdeel is van Facebook, gemeld in een blogpost op haar website. De langere tijdsduur maakt het voor adverteerders mogelijk om bestaande tv-reclames ook op Instagram te vertonen.

Reclames nu ook in meer landen
Daarnaast heeft Instagram laten weten dat advertenties nu in meer landen beschikbaar zijn dan voorheen. Het gaat om meer dan dertig nieuwe landen waaronder Italië, Spanje, Mexico, India en Zuid-Korea, terwijl de rest van de wereld op 30 september aan de beurt is. Naast langere videoadvertenties kunnen reclames nu ook in landschapsmodus weergegeven worden. Onlangs werd het voor gebruikers al mogelijk om foto’s in andere formaten dan een vierkant te posten en deze functie geldt nu dus ook voor reclames. Tot slot kunnen nu ook kleinere bedrijven adverteren op Instagram, terwijl dat voorheen alleen weggelegd was voor de grote bedrijven. Eerder liet Instagram al doorschemeren meer plannen te hebben met advertenties.

Instagram is bijna twee jaar geleden gestart met het tonen van advertenties in haar app, terwijl de eerste videoreclame bijna een jaar geleden verscheen. Nu maakt het bedrijf dus grote stappen waardoor er meer mogelijk is. Een van de nieuwe reclamevarianten is Marquee, dat is afgestemd op tijdelijke evenementen, zoals filmpremières en productlanceringen. Marquee moet in korte tijd zorgen voor een groot bereik bij de massa.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2015, 10:36
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.