instagram-groot

Instagram stuurt je hoogtepunten via e-mail

Instagram is begonnen met het sturen van e-mail naar gebruikers, met Highlights. Dit zijn hoogtepunten binnen je vriendenkring.

instagram-grootInstagram bestaat alweer bijna 5 jaar en zoekt naar mogelijkheden om je aan boord te houden. Daar denken ze nu het antwoord op te hebben gevonden: Instagram is begonnen met het versturen van hoogtepunten via e-mail. Die bevatten populaire foto’s van mensen uit je netwerk. In een reactie heeft Instagram bevestigd, dat het inderdaad om een promotie gaat, om mensen meer betrokken te houden bij de fotodienst. Heb je nog geen e-mail gekregen: wanhoop niet. Het kan zijn dat Instagram de dienst gefaseerd beschikbaar stelt, om te voorkomen dat ze 300 miljoen mensen tegelijk moeten e-mailen.

Instagram Highlights: hoogtepunten via e-mail

Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n hoogtepunt. De dienst is zo nieuw, dat Instagram er nog niet aan toegekomen is om instellingen te maken, waarmee je het zou kunnen uitschakelen. Wel kun je op een Unsubscribe-knop klikken. Facebook heeft een slim algoritme om te bepalen welke berichten van vrienden je echt gezien moet hebben, maar bij Instagram komen de foto’s binnen in één gigantische stroom. Heb je veel vrienden die maar raak schieten met foto’s, dan raak je snel het overzicht kwijt. De Highlights-functie heeft dus zin, want daardoor zie je belangrijke foto’s van mensen waar je écht om geeft minder snel over het hoofd.

instagram-email-highlights

Twitter zit trouwens met hetzelfde probleem: daar gaan de berichten van fanatieke twitteraars zo snel, dat je de schaarse berichtjes van persoonlijke vrienden minder snel ziet. Twitter heeft er de Discover-functie voor bedacht, die sinds kort ook Highlights heet.

Op een soortgelijke manier moet de Highlights-functie van Instagram mensen eraan herinneren dat ze heel wat missen als ze niet naar Instagram gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2015, 21:07
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.