Syntus iPhone trein Winterswijk

Treinreizen plannen op je Apple Watch met Nederlandse app Railify

Met de Nederlandse app Railify plan je treinreizen op de Apple Watch. Het bijzondere is dat Railify is geoptimaliseerd voor de Apple Watch. Op de iPhone kun je er niet zoveel mee.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De Nederlandse ontwikkelaar Matthijs Otterloo heeft een app gemaakt, waarmee je treintijden op de Apple Watch kunt bekijken. Eerder kon dat al met de Teova-app, die sinds begin april al was aangepast voor de Apple Watch en die ook te zien is in onze reviewvideo. De nieuwe Nederlandse app Railify pakt het iets anders aan. Deze app is helemaal geoptimaliseerd voor de Apple Watch. Op de iPhone kun je er niet zoveel mee.

railify-iphoneNa het installeren van Railify stel je je thuislocatie in, dus het station waaruit je altijd vertrekt of thuiskomt. Dit maakt het plannen van treinreizen een stuk makkelijker. Je kunt ook favoriete trajecten invoeren, bijvoorbeeld Amsterdam-Haarlem. Je hebt dan snel toegang tot de eerstvolgende verbinding op deze route. Heb je dit allemaal ingesteld op de iPhone (of iPad!), dan kun je verder gaan op de Apple Watch.

Op de Apple Watch zie je drie opties: ‘Dichtbij’, ‘Naar huis’ en ‘Favorieten’. De optie ‘Naar huis’ zul je vaak gebruiken, want die laat zien wat de eerstvolgende optie is om thuis te komen. Via ‘Favorieten’ vind je de eerder ingestelde trajecten terug, dus bijvoorbeeld de reis Amsterdam-Haarlem. Je krijgt alleen de treintijden te zien van de trajecten die voor jou favoriet zijn. Je ziet snel hoe laat de trein gaat.

Reis je vaak op wisselende trajecten, dan zul je de optie ‘Dichtbij’ wel kunnen waarderen. Deze toont alle treinstations in de buurt, op volgorde van afstand. Je ziet actuele vertrektijden op het betreffende station, met bestemmingen. Eventueel kun je zien waar de trein onderweg stopt, zodat je zeker weet dat je bijvoorbeeld bij Amsterdam-RAI of Amsterdam-Muiderpoort kunt uitstappen.

railify-apple-watch-1 railify-apple-watch-2

Railify is gratis te downloaden op de iPhone en iPad, maar zoals gezegd: je hebt er pas iets aan als je een Apple Watch hebt. Net als bij andere third party-apps moet je er rekening mee houden dat het ophalen van de info wel wat langer kan duren, waardoor het soms handiger kan zijn om gewoon de iPhone te pakken. Daar kan de ontwikkelaar echter niet zoveel aan doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2015, 11:53
Categorie Apps
Onderwerp trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.