Magnetized-app

Magnetized is Apple’s gratis App van de Week

Zeven dagen lang kun je de vermakelijke puzzelgame Magnetized gratis downloaden als App van de Week. In deze game moet je een zwart blokje op de juiste plek brengen.

Magnetized-logoDe originele puzzelgame Magnetized is door Apple uitgelicht als App van de Week, waardoor je hem zeven dagen lang gratis uit de App Store kunt plukken.

Achter het minimalistische uiterlijk van Magnetized gaat een verrassend verslavende puzzelgame schuil, die er in beweging een stuk beter uitziet dan op een afbeelding.

Magneten, blokjes en neonkleuren

Terwijl je een blokje door een level probeert te loodsen (door op het juiste moment magneten te activeren) flikkert het beeld als een ouderwetse tv, en brengen de neonkleuren, effecten en retromuziek je weer terug naar de begindagen van videogames.

Zoals wel vaker het geval is met dit soort puzzelgames, begint Magnetized erg simpel maar wordt de moeilijkheidsgraad geleidelijk opgevoerd. Op die manier ontstaat er een leuke mix tussen een test van je reactievermogen en je vaardigheid om puzzels op te lossen. In de game bestuur je een zwart blokje, waarmee je het einde van elk level moet halen. Het blokje beweegt vanzelf, maar je hebt als extra complicatie dat je de randen van het speelbord niet mag raken. Doe je dat toch, dan moet je het level opnieuw beginnen. Door gebruik te maken van magneten kun je het blokje een extra duwtje geven, zodat ‘ie het pad verder kan volgen. Soms moet je twee of meer magneten inschakelen om een bepaald level te kunnen voltooien. Daardoor wordt Magnetized al snel ingewikkelder: welke magneet schakel je als eerste in? Grafisch ziet de game er strak uit, met een beperkt aantal kleuren en een retro-soundtrack.

Magnetized kost normaal gesproken €2,99 en bevat in totaal tachtig verschillende levels. Waar voor je geld dus, zeker nu de game niets kost. De levels zijn bovendien kort genoeg om even snel te spelen als je een vrij moment hebt. Zoek dus niet verder als je een vermakelijke trein/OV-game nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2015, 13:22
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.