Instagram iPhone XL

Eindelijk: Instagram bewaart foto’s in een groter formaat

Instagram slaat tegenwoordig foto's op in een hogere kwaliteit, maar dit is voor nu nog niet in de app te zien. Verwacht de komende dagen dus een update.

Instagram iPhone XL

Instagram is stilletjes begonnen met het opslaan van foto’s in de Full HD-resolutie van 1080 bij 1080 pixels. De dienst schenkt er nog geen aandacht aan omdat het ook nog niet in de app te zien is.

Hoogstwaarschijnlijk kunnen we de komende dagen een update van Instagram verwachten waarin de foto’s voortaan standaard in 1080p getoond worden. Het zou een flinke verbetering betekenen ten opzichte van de 640 bij 640 pixel-foto’s die nu de norm zijn.

Handige backup van je foto’s

Een lezer van The Verge ontdekte de grotere previews van Instagram-foto’s toen hij een externe link opende en bij een veel grotere afbeelding terecht kwam dan normaal het geval was. Omdat de foto’s dus echt in 1080p opgeslagen worden (en niet uitgerekt), lijkt Instagram een prima manier te worden om je foto’s digitaal op te slaan, zonder teveel in te leveren op kwaliteit.

Om de bestandsformaten niet uit de hand te laten lopen, comprimeert Instagram de bestanden zodat ze ongeveer de helft kleiner worden. Zowel uploads van de iOS- en Android-app worden op deze nieuwe manier opgeslagen.

Voor Instagram-gebruikers is het dus raadzaam om het updates tabblad in de App Store in de gaten te houden, want nu de functie praktisch al aanwezig is, zal het vast niet lang meer duren voordat iedereen ermee aan de slag kan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2015, 14:04
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.