Browsy-icoon

Browsy: deze browser is goed voor je concentratie

Zonder afleiding een artikel lezen op het internet, kun jij het nog? Browsy helpt je een handje middels een zo'n minimalistisch mogelijke browser, en dat surft best prettig.

Browsy-icoonHet is niet best gesteld met ons concentratievermogen, maar gelukkig veranderen apps met ons mee. Lange teksten lezen mag dan een flinke uitdaging zijn, met de Browsy-browser word je in ieder geval niet snel afgeleid. Geef ons de kans om het uit te leggen: we beloven er geen lange tekst van te maken.


Bij Browsy draait het allemaal om minimalisme, zodat jij in alle rust een website kunt bekijken. Geen taakbalk en ook geen knoppen in beeld, op drie kleine icoontjes na (die je ook uit kunt zetten). Hierdoor kun je het volledige scherm van je iPhone of iPad gebruiken om de webpagina af te beelden, wat het ideaal maakt als je grotere verhalen of artikelen wilt lezen.

Schudden of swipen

Om alsnog toegang te krijgen tot de URL-balk dien je de iPhone te schudden of naar boven te swipen. Daar kun je ook het instellingenmenu bekijken, waar een paar handige functies in verstopt zitten. Nu zijn wij geen grote fans van het heen en weer schudden van je iDevice om de instellingen te wijzigen, maar gelukkig werkt het swipen ook prima.

Browsy-zoekresultaten Browsy-instellingen

In de instellingen kun je bijvoorbeeld ‘Keep Screen Awake’ aanzetten om te voorkomen dat je scherm op zwart gaat. Ook werkt de app samen met 1Password zodat je al je wachtwoorden en inloggegevens direct vanuit de bijbehorende extensie in Browsy kunt gebruiken. Daarnaast maakt Browsy gebruik van het privacyvriendelijke DuckDuckGo als standaard zoekmachine in plaats van Google.

Websites krijgen de ruimte

Wij vinden Browsy vooral tot zijn recht komen op de iPad, een apparaat dat je toch vaker gebruikt voor het lezen van de langere verhalen waar deze app voor bedoeld is.

De website krijgt door het wegvallen van de URL-balk en knoppen alle ruimte om je scherm te vullen en dat leest heel prettig. Zeker als je notificaties uitschakelt heb je hierdoor alleen nog oog voor de website, wat je concentratie natuurlijk alleen maar ten goede komt. Het feit dat Browsy gratis te downloaden is maakt het in ieder geval het proberen waard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2015, 13:21
Categorie Apps
Onderwerpen browser, concentratie, Internet
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.