Refrigerated-icon

Met Refrigerated is je eten nooit meer over de datum

Bestrijd overrijp eten in je diepvrieslade met Refrigerated. Het invullen kost in het begin wat tijd, maar daarna hoef je nooit meer iets weg te gooien omdat je de houdbaarheidsdatum vergeten bent.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Refrigerated-iconEen oude pizza uit je vriezer trekken is geen pretje, maar met een volle diepvries en een druk leven zie je een houdbaarheidsdatum al snel over het hoofd. Geef Refrigerated echter een plekje op je iDevice en je weet altijd wanneer de spullen in je vriezer opgegeten of weggegooid moeten worden.

Volgens de Rijksoverheid gooien Nederlanders zo’n 14 procent van alle boodschappen ongebruikt in de vuilnisbak. Dit komt neer op 2,5 miljard euro per jaar of 150 euro per persoon. Dat moet beter kunnen, dus is het tijd voor actie.

Voedselbederf in je diepvriesla

Refrigerated is het ideale hulpmiddel om producten die over de datum zijn in de diepvriesla tegen te gaan. In de app vul je eerst in hoeveel laden je diepvries heeft. Daarna kun je direct aan de slag met het toevoegen van producten.

Refrigerated-Eten Refrigerated-Overzicht

In de app zijn tientallen voedselcategorieën te vinden (BBQ, groente, pannekoek enz.), die je daarna verder onderverdeelt door de correcte naam van het gerecht erop te plakken. Als je wilt kun je zelfs een foto van het product maken, maar de standaard kleurrijke icoontjes vervullen deze functie ook prima.

Nadat je een product hebt ingevoerd, vul je de houdsbaarheidsdatum in, waarna er een cijfertje rechts bovenin het icoontje verschijnt dat aftelt naar de dag dat de houdbaarheidsdatum verstrijkt.

Alles invullen loont

De eerste keer kan het dus wat tijd kosten om de inhoud van je vriezer te digitaliseren. Als je het daarna iedere keer bijhoudt na het doen van de boodschappen, heb je er met Refrigerated een handige manier bij om je vriezer in kaart te brengen, zonder dat je door bergen bevroren voedsel hoeft te graaien op zoek naar de oudste etenswaren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2015, 21:23
Categorie Apps
Onderwerp eten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.