iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: DSCO, Lean, Watch Faces en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals DSCO, Lean en Watch Faces.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

MacID

Met MacID kun je je Mac ontgrendelen met je Touch ID-vingerafdrukscanner van je iPhone. Je kunt in MacID twee iPhones installeren en gebruiken om je Mac te ontgrendelen. Met het primaire toestel kun je automatisch vergrendelen en ontwaken, terwijl dat met het secundaire toestel niet mogelijk is. Lees ons artikel over MacID.

De Mac-versie van de app is te downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Lean

Heb je een iPhone 6s of iPhone 6s Plus, dan kan de Lean-app nog wel eens van pas komen. Met Lean maak je van je Live Photos een gewone foto. Hierbij wordt de animatie die in de Live Photo zit definitief van je toestel verwijderd, waardoor je meer ruimte overhoudt. Lees ons artikel over Lean.

DSCO

DSCO is afkomstig van VSCO die eerder al de app VSCO Cam uitgebracht hebben. Met DSCO maak je je eigen gifs die automatisch geüpload worden naar je VSCO-profiel. Je kunt aan de gif een leuk effectje toevoegen door over het scherm te swipen. Behalve dat je je gif kunt uploaden naar je VSCO-account, kun je deze ook delen via Twitter, Facebook en Instagram. Lees ons artikel over DSCO.

Watch Faces

Sinds watchOS 2 kun je je eigen foto’s instellen als wijzerplaat op de Apple Watch. Met de app Watch Faces kun je je foto’s verder optimaliseren zodat deze er mooi uit zien op de Apple Watch. Je kunt bijvoorbeeld een laag toevoegen in de rechter bovenhoek, zodat de tijd mooi weergegeven wordt. Lees ons artikel over Watch Faces.

Flitsmeister

Goed nieuws voor de Belgische lezers, want Flitsmeister is nu ook in de Belgische App Store te vinden. Speciaal voor Belgische gebruikers is de app ook in het Frans (en Engels) in te stellen. Flitsmeister werkt ook op de Apple Watch, waardoor je vliegensvlug de flits-app kunt activeren. Lees ons artikel over Flitsmeister.

Waarheen?

Zoek je snel een plek om naartoe te gaan, dan is Waarheen? een handige app. Dankzij de update kun je gebruikmaken van 3D Touch op het appicoon, zodat je snel naar bepaalde onderdelen van de app kan springen. Ook verschijnen onderdelen uit de Waarheen?-app ook in je Spotlight-zoekresultaten. Tot slot kun je Siri gebruiken om je te helpen herinneren als je iets interessants in de app tegenkomt. Lees ons artikel over Waarheen?.

Skype

Skype heeft een leuke update gekregen voor de iOS-apps. Dankzij versie 6.5 kun je videoberichten opnemen en naar je vrienden versturen met grappige effecten. Maak er bijvoorbeeld een negatief-versie van of voeg kleurrijke ballonnen toe. Leuk idee voor Halloween. De iPhone-versie heeft ook ondersteuning gekregen voor 3D Touch, met snelle toegang tot belangrijke functies via het appicoon. Ook Peek en Pop werkt nu op Skype. Lees ons artikel over Skype.

Linda.tv

Linda de Mol heeft al haar eigen tijdschrift, maar met Linda.tv heeft ze nu ook haar eigen videokanaal. In de bijbehorende Linda.tv-app kun je de leukste video’s bekijken. Ook kent de videodienst vaste rubrieken, zoals ‘De mobiel van’. Hierin wordt de smartphone van een bekende Nederlander onder de loep genomen. Lees ons artikel over Linda.tv.

Snapchat

Ook Snapchat heeft een fijne update gekregen met 3D Touch-ondersteuning. Ook is het voor Nederlandse gebruikers voor het eerst mogelijk om in-app aankopen te doen. Voor €0,99 koop je 3 keer opnieuw afspelen en voor €4,99 kun je Snaps maar liefst 20 keer opnieuw afspelen. Lees ons artikel over Snapchat.

ANWB Wegenwacht

Met de update van de Wegenwacht-app kun je nu je ledenpas digitaal bij je houden zodat je deze altijd bij de hand hebt. Met versie 3 kun je ook pech melden met meerdere kentekens en kun je pushmeldingen aan of uitzetten. Volgens de ANWB is het belangrijk om je 06-nummer achter te laten, waardoor je op de hoogte gehouden kan worden van de wachttijd. Lees ons artikel over Wegenwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2015, 22:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.