iPhone-6s-2gb-ram

Ming-Chi Kuo: ‘Geen iPhone-verkooprecord in Q1 2016’

Ming-Chi Kuo van KGI Securities voorspelt dat de iPhone 6s voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone geen verkooprecord gaat vestigen in het eerste kwartaal van 2016 vergelijken met Q1 van 2015. Daarnaast voorspelt hij ook hoe de iPad en Mac het er vanaf brengen.

iPhone-6s-2gb-ram

De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities voorspelt hoe de verkoopcijfers van de iPhone, iPad en Mac zich de komende periode gaan ontwikkelen. Hoewel er nog een hele hoop exemplaren verkocht gaan worden, denkt Kuo dat de iPhone in het eerste kwartaal van 2016 voor het eerst geen verkooprecord zal vestigen.

Het is bijna een gewoonte geworden dat Apple het ieder kwartaal beter doet dan hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. Ming-Chi Kuo denkt echter dat 2016 deze trend doorbreekt, zo schrijft Macrumors die de voorspellingen in handen kreeg.

In het derde kwartaal van 2015 zou Apple 20 tot 22 miljoen exemplaren van de iPhone 6s hebben verkocht. Vorig jaar lag dat aantal voor de iPhone 6 nog op 14 tot 15 miljoen stuks. Tijdens het feestdagenseizoen zal Apple 70 tot 75 miljoen iPhones verkopen en 3,5 tot 4 miljoen exemplaren van de Apple Watch. Daarna neemt de groei wat af, denkt Kuo.

China speelt belangrijke rol
Zowel tijdens de feestdagen als in het begin van 2016 zouden de verkoopcijfers van de iPhone ietwat tegen kunnen vallen. Volgens KGI speelt de Chinese markt hierin een grote rol in, omdat China deze keer bij de eerste groep landen hoorde waar de iPhone 6s verkocht werd. Daardoor zijn de verkopen naar voren geschoven in het jaar.

KGI verwacht dat er in het derde kwartaal 20 tot 22 miljoen exemplaren van de iPhone 6s zijn verkocht, een flinke verbetering ten opzichte van de 14/15 miljoen exemplaren die vorig jaar in hetzelfde kwartaal van de iPhone 6 verkocht werden. Deze groei verklaart KGI door de Chinese markt, waar mensen ook in het derde kwartaal al een iPhone 6s konden aanschaffen.

We verwachten echter niet dat de algehele vraag naar de iPhone 6s hoger zal zijn als de vraag naar de iPhone 6 vorig jaar was. Daarom verwachten we dat de verkoop langzaam maar zeker zal dalen in het vierde kwartaal van 2015 en eerste kwartaal van 2016. Dit zou de eerste year-over-year daling zijn in het eerste kwartaal.

Mac en iPad Pro
Ook de iPad en Mac zullen de komende kwartalen erop achteruit gaan wat verkoopcijfers betreft. De iPad Pro kan deze dalende lijn (dankzij de hogere prijs) enigszins goedmaken. Kuo denkt dat de Mac nog steeds beter zal verkopen dan concurrerende merken.

De iPad Pro zal volgens de verwachtingen twee miljoen keer verkocht gaan worden in de maanden oktober, november en december 2015. De cijfers zijn wat lastig te doorgronden, omdat de analist afwisselend over fiscale kwartalen en kalenderkwartalen spreekt. Het fiscale kwartaal loopt bij Apple altijd één kwartaal voor op het kalenderkwartaal. De 13,3-inch MacBook Pro is volgens KGI Apple’s populairste MacBook, gevolgd door de 12-inch MacBook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2015, 15:37
Categorieën Achtergrond, Geruchten
Onderwerpen iPhone 6s, Ming-Chi Kuo, verkoopcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.