Runkeeper-Icoon.

Runkeeper Apple Watch-app laat je zonder je iPhone rondrennen

Runkeeper voor de Apple Watch is aangepast voor watchOS 2. Hierdoor draait hij nu native op de Apple Watch en maakt hij gebruik van de hartslagsensor in de smartwatch.

Runkeeper-Icoon.Met de update voor Runkeeper die vandaag uitgekomen is kun je je iPhone een welverdiend rustmoment geven. Hardlopen met Runkeeper kan nu ook met alleen een Apple Watch om je pols. De vernieuwde native Apple Watch-app van Runkeeper registreert je hartslag en rekent dit om naar de hoeveelheid verbrande calorieën.

Runkeeper voor Apple Watch gebruikt hartslagsensor

Sinds watchOS 2 kunnen appmakers volop gebruikmaken van de sensoren die in de Apple Watch aanwezig zijn. Eén van deze sensoren is de hartslagmeter. Runkeeper 6.2 kan de gegevens van de hartslagmeter uitlezen, zodat je tijdens een hardloopsessie je iPhone thuis kunt laten. Om je gps-route te blijven volgen, heb je echter wel nog steeds je iPhone nodig.

Runkeeper voor Apple Watch werkt met de hartslagsensor. Runkeeper voor Apple Watch werkt met de hartslagsensor.

Naast deze welkome update voor de Apple Watch-app, heeft de app nog een aangename nieuwe functie gekregen. Als je Runkeeper gebruikt in combinatie met muziek, kun je na afloop van een hardloopsessie zien hoe hard je op elk nummer gerend hebt. Door deze functie vind je eenvoudig het nummer waar je het actiefst op loopt. Verder zijn er enkele bugs opgelost en is de app verbeterd voor iOS 9.

Eerder deze maand kreeg Runkeeper een volledig nieuw design waardoor de app er een stuk frisser uitziet. Hardlopen met alleen de Apple Watch is niet nieuw, want ook met Apple’s eigen Workout-app kun je zonder iPhone hardlopen. Je moet wel eerst een keer lopen met Apple Watch én iPhone om de meting te kalibreren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2015, 17:27
Categorie Apps
Onderwerpen hardlopen, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.