Oculus Rift virtual realitybril

Apple zou geheim team VR-specialisten hebben

Apple heeft een geheim team van Virtual Reality-medewerkers en heeft al meerdere prototypes van VR-brillen uitgebracht, aldus geruchten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

oculus-rift

Apple heeft een geheim team dat aan een virtual reality-headset werkt. Dat beweert de Financial Times op basis van bronnen. Het team zou uit honderden medewerkers bestaan, waarvan een deel afkomstig is uit Microsoft’s Hololens-divisie. Ook zou Apple mensen van Lytro in dienst hebben genomen.

zeiss-virtual-reality-brilApple zou al maanden werken aan prototypes van VR-brillen. Ook werd onlangs nog een bekende VR-specialist in dienst genomen.

Apple CEO Tim Cook gaf tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers eerder deze week aan dat er ‘interessante toepassingen’ van VR zijn. Ook gaf hij aan dat hij de technologie ‘cool’ vindt.

Personeel door overnames

Apple heeft door een reeks overname behoorlijk wat personeel in dienst kunnen nemen. Daarnaast stapten medewerkers van andere grotere bedrijven over naar Apple. De VR-bril waar ze aan werken zou op termijn kunnen concurreren met producten als Oculus Rift (foto). Appel nam in het verleden Flyby Media over, een bedrijf dat gespecialiseerd is in augmented reality en dat eerder nauw samenwerkte met Google. Het Duitse augmented reality-bedrijf Metaio werd in 2015 ingelijfd, in een reeks van kleine overnames. Een van de meest opmerkelijke overnames was die van PrimeSense, het bedrijf dat samen met Microsoft de eerste generatie Kinect-software voor de Xbox 360 maakte. Meest recent is de overname van Faceshift, een bedrijf dat technologie maakt om emoties over te brengen op virtuele gezichten.

Het is geen geheim dat Apple interesse heeft in virtual reality – en dat blijkt niet alleen uit de woorden van Cook. Al jarenlang dient het bedrijf patenten in gericht op augmented of virtual reality. Toch was nog niet bekend dat Apple al concrete producten aan het ontwikkelen was.

Ongeveer een jaar geleden circuleerden de eerste geruchten dat Apple daadwerkelijk een klein team had opgericht om wat experimentele activiteiten uit te voeren. De nieuwste berichten wijzen op een veel groter team, dat al aan prototypes werkt.

google_cardboard_2015

Als iPhone-gebruiker kun je nu al een goedkope virtual realitybril gebruiken dankzij de Google Cardboard-bril en goedkope brillen zoals die van de HEMA. Zo krijg je al een beetje een indruk hoe virtual reality eruit ziet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2016, 12:49
Categorie Geruchten
Onderwerp virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.