Apple Watch Infograaf complicaties

Infograaf-wijzerplaat krijgt zeven nieuwe complicaties

Apple gaat de complicaties op de Infograaf-wijzerplaat verder uitbreiden. Dat blijkt uit gelekte info. Ze zijn te gebruiken op de Infograaf (Modulair)-wijzerplaat op de Apple Watch Series 4.

Heb je een Apple Watch Series 4 en gebruik je de Infograaf- of Infograaf Modulair-wijzerplaat, dan heb je binnenkort meer opties om je wijzerplaat te vullen. Apple lijkt de mogelijkheden te willen uitbreiden. De nieuw ontdekte complicaties dienen vooral als snelkoppeling naar de bijbehorende app, zonder dat ze extra informatie bieden. Het gaat om icoontjes voor Woning, Mail, Kaarten, Berichten, News, Telefoon en Remote. De al bestaande complicaties tonen veel meer info, zoals de weersomstandigheden, afspraken en batterijduur. Mogelijk gaat de News-‘widget’ wel wat meer informatie tonen, zoals belangrijke nieuwskoppen. De complicaties zijn nog niet in de gisteren verschenen watchOS 5.1.1 update te gebruiken.


Je kunt de icoontjes bekijken als je iOS 12.1.1 installeert in combinatie met watchOS 5.1.1. Als je vervolgens naar de Watch-app op de iPhone gaat kun je in de galerijweergave de icoontjes zien, al kun je ze nog niet instellen op je Apple Watch.

Apple Watch Infograaf complicaties

Apple gaat ze waarschijnlijk activeren in een aanstaande beta-release van watchOS (5.1.2), die deze week al kan verschijnen. Dat ze nu al in deze versie zitten, kan ermee te maken hebben dat Apple de update naar watchOS 5.1.1 haastig moest uitbrengen vanwege de vastlopers door watchOS 5.1. Daardoor was er wellicht te weinig tijd om verwijzingen naar nieuwe functies weg te halen.

Apple Watch Infograaf complicaties

De Infograaf-wijzerplaat is nieuw op de Apple Watch Serie 4 en maakt gebruik van het grotere scherm, waardoor er meer ruimte is voor allerlei informatie. Een van de eerste klachten was, dat er maar weinig keuze is uit complicaties terwijl de wijzerplaat wel iets is waar je constant naar kijkt. Daar lijkt Apple nu iets aan te gaan doen.

Voor mensen die bij het woord ‘complicaties‘ meteen denken aan medische ingrepen hebben we onderstaande uitleg gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2018, 9:24
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch series 4, wijzerplaat
Device Apple Watch Series 4
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.