Toegankelijkheid op de iPad

Apple krijgt Eleanor Roosevelt Award voor toegankelijkheid

Apple heeft de Eleanor Roosevelt Award ontvangen. Het is een erkenning voor het feit dat Apple toegankelijkheid overal in het design van producten centraal stelt.

Eleanor Roosevelt Award voor Apple

Het Center for Hearing and Communication heeft de prijs toegewezen aan Apple vanwege de rol als voorloper bij het toegankelijk maken van technologie, speciaal voor mensen met een handicap. Namens Apple heeft Sarah Herrlinger de prijs in ontvangst genomen tijdens een ceremonie in New York. Volgens Herrlinger staat toegankelijkheid centraal bij het maken van producten en in het hele designproces van Apple. De producten moeten voor iedereen te gebruiken zijn, niet voor een select groepje mensen. Al zul je uiteraard wel over de financiële middelen moeten beschikken om ze aan te schaffen.

Wat misschien maar weinig mensen weten is dat elke Apple Store beschikt over een audiokit met allerlei hulpmiddelen, om te zorgen dat iedereen kan meedoen aan de Today at Apple-sessies. Ook zijn er hulpmiddelen om te zorgen dat een afspraak bij de Genius Bar meer toegankelijk is, ook voor slechthorenden en slechtzienden. In een interview legt Herrlinger uit wat Apple nog meer doet om iedereen te ’empoweren’, omdat iedereen iets unieks te bieden heeft. “We zijn nooit klaar daarmee”, aldus Herrlinger. “Maar het zijn precies de design- en engineering-uitdagingen waar Apple voor is gemaakt”.

Apple en toegankelijkheid

Het volledige interview kun je hier lezen. We hebben allerlei info over toegankelijkheid op de iPhone, iPad en Mac voor je:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2018, 9:51
Categorie Apple
Onderwerpen award, design, slechthorend, toegankelijkheid

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.