Verkoop iMac Pro start op 14 december

Apple heeft laten weten dat de iMac Pro vanaf 14 december te bestellen is. De iMac Pro is Apple's nieuwste en krachtigste desktopcomputer, beschikbaar in spacegrijs.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iMac Pro-scherm met verschillende kleuren.
Hoewel het jaar er al bijna op zit, heeft Apple toch nog een nieuw product op de planning staan. De iMac Pro, de nieuwe desktop voor professionele gebruikers, verschijnt nog deze maand. Apple heeft laten weten dat de iMac Pro vanaf 14 december te bestellen is. De Europese prijs is 5499 euro in Nederland en België.


Update 14 december: je kunt nu de iMac Pro bestellen in de Nederlandse en Belgische Apple Store:

Bekijk ook

iMac Pro: dit zijn de geruchten over de grotere iMac voor professionals

Alles over de iMac Pro, de grotere iMac met 27-inch of 30-inch scherm. Bekijk een overzicht van de geruchten, mogelijke releasedatum en verwachte functies. En is de meest recente iMac Pro nog een goede aankoop? Dat vertellen we je ook!

Apple heeft enkele YouTubers alvast voorzien van een exemplaar van de iMac Pro (zie onze iMac Pro review round-up). Eén daarvan is de bekende YouTube Marques Brownlee die de iMac Pro al een weekje mocht testen. Zijn bevindingen vind je in onderstaande video. Daaruit blijkt ook dat je er een zwarte Lightning-kabel bij krijgt, om de bijbehorende accessoires op te laden. Deze zwarte kabel is niet los te koop.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bekijk ook

iMac Pro reviews: dit vinden de reviewers van Apple's iMac voor professionals

De iMac Pro is er! Lees wat de eerste testers ervan vinden in deze round-up van iMac Pro-reviews.

Oorspronkelijke artikel

‘iMac Pro vanaf deze week in de verkoop’

De iMac Pro werd dit voorjaar voor het eerst aangekondigd en tijdens de WWDC 2017 aan het publiek gepresenteerd. De iMac Pro is Apple’s krachtigste desktopcomputer in het assortiment en is dus vooral bedoeld voor professionele en zakelijke gebruikers. Qua uiterlijk lijkt de iMac Pro veel op de huidige iMacs, maar dan in een spacegrijze uitvoering. Dit model wordt dan ook geleverd met bijbehorende spacegrijze toetsenbord en muis die voorlopig niet los verkocht zullen worden.

Al maanden prijkt de iMac Pro op de Mac-pagina op de Apple-website, waarop ook vermeld wordt dat hij nog in december zal verschijnen. Apple houdt zijn lippen echter nog stijf op elkaar. Hoewel het al midden december is, is van de iMac Pro nog geen spoor te bekennen. Volgens bronnen bij AppleInsider kan het echter niet lang meer duren.

De zakelijke tak van Apple is inmiddels in voorbereiding voor de eerste bestellingen van de iMac Pro, die nog deze week plaats zouden moeten vinden. Apple zou al mails gestuurd hebben naar grote zakelijke klanten die meerdere exemplaren van de iMac Pro willen bestellen. Apple informeert in deze mails over mogelijke aangepaste configuraties, zoals met extra RAM en meer opslag. Apple geeft vervolgens aan wat de prijzen van deze zogenaamde build to order-configuraties zijn. De eerste exemplaren zouden dan nog voor het einde van het jaar geleverd worden.

Bekijk ook

Nieuwe foto's van iMac Pro geven betere kijk op het spacegrijze design

Je zou het bijna vergeten, maar Apple brengt dit jaar nog de nieuwe spacegrijze iMac Pro uit. Op nieuwe foto's is te zien hoe dit nieuwe model er in levenden lijve uit ziet, inclusief bijbehorende accessoires.

Apple heeft alleen laten weten dat de iMac Pro beschikbaar zal zijn vanaf $5000. De prijs in euro’s is nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk telt Apple er enkele honderden euro’s bij op. De iMac Pro wordt standaard geleverd met 32GB RAM en 1TB SSD-opslag. Volgens eerdere geruchten heeft de iMac Pro ook een A10-chip, als een soort brein voor slimme functies. Zo zou Hé Siri mogelijk zijn en zit er een anti-diefstalfunctie op die niet uit te schakelen is. Apple zou één model van de iMac Pro op de markt willen brengen (met modelnummer A1862), maar is nog wel zelf te configureren.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: iMac Pro vs. iMac, dit zijn de vernieuwingen

We vergelijken in dit artikel de nieuwe iMac Pro met de bestaande iMacs en de toekomstige Mac Pro. Op welke punten is de iMac Pro vernieuwd en wat zijn de verschillen met de gewone iMac? Dat lees je hier!

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 12 december: Het artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na de bekendmaking van de besteldatum.

iMac Pro

De iMac Pro was Apple's krachtige alles-in-één desktop Mac voor professionals, die van 2017 tot 2021 verkrijgbaar was. Sindsdien is er geen opvolger verschenen. Apple heeft wel de gewone 24-inch iMac en de Mac Studio (zonder display) in het assortiment. Lees alles over de iMac Pro, het kopen van een Mac-desktop en Mac-computers vergelijken.

iMac Pro

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.