Vernieuwde bunq-app op iPhone.

Je kunt vanaf nu direct geld overmaken tussen bunq en ABN AMRO

Zit je bij bunq en wil je geld overmaken naar een ABN AMRO-rekening, dan wordt dit vanaf nu direct verwerkt. Dankzij Instant Payments hoef je niet meer uren of soms zelfs dagen op je geld te wachten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vernieuwde bunq-app op iPhone.
Geld overmaken tussen verschillende banken duurt vaak enkele uren en soms zelfs dagen, helemaal als er feestdagen tussen zitten. Vanaf vandaag is dat voor twee banken in ieder geval verleden tijd. Een overschrijving van bunq naar ABN AMRO (of andersom) wordt daardoor in enkele seconden verwerkt.

Instant Payments van start bij bunq en ABN ARMO

Instant Payments is het resultaat van een samenwerking tussen bijna zeshonderd Europese banken, waardoor betalingen tussen verschillende banken geen vertraging meer oploopt. Er wordt al enkele jaren gewerkt aan het realiseren van real-time betalingen en vanaf vandaag is dat voor het eerst mogelijk tussen app-bank bunq en ABN AMRO. Het achterliggende system van bunq is al een flinke tijd klaar voor deze snelle betalingen en sinds 21 november heeft ook ABN AMRO haar systemen op orde. Vandaag is voor het eerst zo’n real-time betaling tussen bunq en ABN AMRO succesvol verstuurd, waardoor het voor het eerst mogelijk is om direct geld over te schrijven tussen twee Nederlandse banken. Instant Payments werken zeven dagen per week en 24 uur per dag, ook tijdens de feestdagen.

Banken en apps hebben eerder allerlei omwegen bedacht om real-time betalingen mogelijk te maken. Met betaalverzoeken worden betalingen verstuurt via iDEAL, die vaak wel direct verwerkt worden mits er voor het betaalverzoek gebruikgemaakt wordt van een tussenliggende bank die overeenkomt met jouw eigen bank. Tikkie werkt bijvoorbeeld met een tussenrekening van ABN AMRO. Als je dus een betaalverzoek stuurt via Tikkie, dan ontvang je het geld alleen direct als jij ook bij ABN ARMO zit. Met Instant Payments is dit dus verleden tijd, in ieder geval bij betalingen tussen ANB AMRO en bunq.

Het is de verwachting dat andere banken in de loop van 2018 al hun systemen op orde hebben. Het duurt dus nog wel even voordat het ook tussen andere Nederlandse banken mogelijk is om real-time geld te versturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2017, 13:35
Categorie Apps
Onderwerpen abn amro, bunq

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.