Nieuwe foto’s van iMac Pro geven betere kijk op het spacegrijze design

Je zou het bijna vergeten, maar Apple brengt dit jaar nog de nieuwe spacegrijze iMac Pro uit. Op nieuwe foto's is te zien hoe dit nieuwe model er in levenden lijve uit ziet, inclusief bijbehorende accessoires.

Achterkant van de iMac Pro.
Tussen al het geweld van de nieuwe iPhone 8 en iPhone X, zou je bijna vergeten dat Apple nog meer op de planning heeft staan voor dit jaar. Naast de HomePod in de eerste landen, verschijnt ook in Nederland in december nog de iMac Pro, Apple’s krachtigste desktopcomputer. Op nieuwe foto’s is deze spacegrijze iMac Pro te zien.

iMac Pro te zien in nieuwe foto’s

Afgelopen weekend presenteerde Apple voor enkele professionals de nieuwe versie van het videobewerkingsprogramma Final Cut Pro. Final Cut Pro 10.4 heeft allerlei verbeteringen, bijvoorbeeld voor VR en HDR. Tijdens deze presentatie was er ook een iMac Pro aanwezig en nieuwe foto’s geven een betere kijk op dit model.

iMac Pro en accessoires in spacegrijs met Final Cut Pro.

Op de foto’s is te zien hoe het nieuwe spacegrijze model er in het echt uit ziet. Het is voor het eerst dat Apple een spacegrijze variant van de iMac Pro uitbrengt, want alle vorige modellen waren van zilver aluminium. Op de foto’s zien we onder andere de achterkant met alle beschikbare aansluitingen. Zo zijn er vier USB 3-poorten beschikbaar, inclusief vier Thunderbolt 3 (USB-C) ingangen. Het rijtje aansluitingen is aangevuld met een koptelefoonaansluiting, een sleuf voor een SD-kaart en een Ethernet-poort.

iMac Pro-aansluitingen.

De nieuwe iMac Pro wordt geleverd met een spacegrijs toetsenbord en muis of trackpad. Ook deze waren aanwezig tijdens het Final Cut Pro-event en in onderstaande foto is de muis van dichtbij vastgelegd. Deze accessoires worden voorlopig niet los verkocht, waardoor de iMac Pro de enige manier is om aan deze spacegrijze varianten te komen.

Magic Mouse 2 in spacegrijs.

iMac Pro in week van 12 december?
Apple heeft tijdens de aankondiging laten weten dat de iMac Pro vanaf december beschikbaar is, maar een precieze datum is nog niet bekend. Toch zouden we dankzij het Magic Keyboard met numeriek toetsenblok kunnen afleiden wanneer de iMac Pro in de schappen ligt. Al enige tijd is dit nieuwste toetsenbord niet meer verkrijgbaar bij de online en fysieke Apple Store. Volgens de Apple-website is dit toetsenbord vanaf 12 december weer beschikbaar in de winkels, dus het zou ons niet verbazen als de iMac Pro in diezelfde week in de schappen ligt.

Bekijk ook

Levertijden Apple's grotere Magic Keyboard opgelopen, mogelijk voor aangepast model

Was je van plan om binnenkort het Magic Keyboard met numeriek toetsenblok te kopen? Dan moet je geduld hebben, want dit grote toetsenbord heeft last van langere levertijden. Wat heeft dit te betekenen?

Via: MacGeneration

iMac Pro

De iMac Pro was Apple's krachtige alles-in-één desktop Mac voor professionals, die van 2017 tot 2021 verkrijgbaar was. Sindsdien is er geen opvolger verschenen. Apple heeft wel de gewone 24-inch iMac en de Mac Studio (zonder display) in het assortiment. Lees alles over de iMac Pro, het kopen van een Mac-desktop en Mac-computers vergelijken.

iMac Pro

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.