Facebook test filters voor live-video.

Facebook werkt aan Prisma-achtige app voor live video met real-time filters

Facebook is bezig met het testen van kunstzinnige filters voor live video. Hierdoor zien je video's eruit als kunstwerken van Monet of Van Gogh. De filters hebben wat weg van de kunstzinnige foto-app Prisma.

Prisma is de afgelopen maanden een grote hit. De app maakt van je foto’s (en later ook video’s) echte kunstwerken dankzij mooie effecten, waardoor je eigen beelden op schilderijen lijken. Facebook blijkt nu te werken aan een soortgelijke app, maar dan voor live video. Tijdens WSJD Live liet Chris Cox van Facebook een demonstratie zien van deze nieuwe, nog naamloze app.

Facebook test filters voor live-video.

Filters maken van live video’s schilderijen

Tijdens de demonstratie van de app was te zien dat de beelden in real-time omgezet werden naar de stijl van Monet en Van Gogh. Chris Cox noemde het een style transfer-app, omdat je in real-time de complete stijl van de camera omzet naar iets kunstzinnigs. Bij Prisma worden de filters achteraf toegepast, maar bij deze Facebookapp gaat dit dus allemaal automatisch dankzij augmented reality.

Facebook werkt aan deze filters, omdat volgens het sociale netwerk de focus de komende jaren steeds meer op videobellen gaat liggen. Volgens Cox zal zeventig procent van al het internetverkeer om video draaien, waardoor het bedrijf hier meer in wil investeren. Dit zagen we de laatste maanden al, toen Facebook steeds meer functies toevoegde aan Facebook Live. Het is nog niet precies duidelijk of deze nieuwe filters toegepast worden op Facebook Live in de bestaande Facebookapp of dat het gaat om een compleet nieuwe app. Op dit moment bevinden de filters zich nog in de prototype-fase.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Facebook functies van andere bedrijven overneemt en toepast op haar eigen producten. Zo introduceerde Instagram, wat in handen is van Facebook, de functie genaamd Instagram Stories. Dit is hevig geïnspireerd op Snapchat Verhalen, waarin korte video’s laten zien wat je zoal meegemaakt hebt. Ook Facebook Messenger test een soortgelijke functie genaamd Messenger Day. De nieuwe Prisma-achtige functies lijken dus vooral een stap te zijn om de focus nog meer op video te leggen. Overigens zou ook Apple zelf nog met een variant op Snapchat komen, maar daar hebben we na de eerste geruchten niks meer over gehoord.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2016, 10:13
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.