iKids week 46: Bieb-bende App, My Talking Toy en Wiskundetovenaar

In deze iKids aandacht voor drie kinderapps. My Talking Toy is een leuk spel, Wiskundetovenaar een nuttig spel en Bieb-bende App een spannend spel.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

tovenaarIn deze iKids aandacht voor drie bijzondere kinderoppas: een leuk spel, een nuttig spel en een spannend spel. De Bieb-bende App is een spannende app die eigenlijk een aanvulling is op het populaire en spannende papieren boek. Waar het verhaal stopt gaat de app verder en andersom. In Wiskundetovenaar kunnen kinderen op een speelse wijze wiskundesommen doen, met behulp van niveaus, doelstellingen, afbeeldingen en muziek. En last but not least is er nog My Talking Toy, waarmee kinderen gezichten op een foto van een speelgoedbeest, actiefiguur, huisdier of zelfs familielid kunnen plakken. Vervolgens kunnen ze een rare stem aan hun fantasiefiguur toevoegen en een filmpje maken. De app is goed voor uren fantasiefiguren bouwen.

Bieb-bende App

bieb bendeDe Bieb-bende is wat je zegt een modern boek. Het boek heeft QR-codes bij ieder hoofdstuk, zodat kinderen online kunnen praten over de verhaallijn, extra informatie kunnen lezen, en hun voortgang kunnen delen via Facebook, Hyves of Twitter. Daarnaast is er deze week een gratis app uitgekomen waarmee je de bende kunt volgen en hun uitdagingen kunt aangaan. In de app volg jij de leden van de Bieb-bende, een clubje van vijf kinderen dat probeert om de geheimen van een geheimzinnige heuvel in hun dorp te ontrafelen. In de app dagen alle vijf kinderen je uit om dingen te leren en spellen te spelen. Bij de een moet je boeken sorteren, bij de andere doe je archeologie. Als je overal de hoogste score haalt kun je in de app het eerste hoofdstuk van De Bieb-bende lezen. Er zijn ook andere dingen in de app te doen, zoals een quiz met spreekwoorden en gezegdes en een Beesten-Radar, waarmee je kunt checken of er griezelige beesten in de buurt zijn. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder en vanwege de spannende verhalen is het is handig om die leeftijdscategorie ook voor de app aan te houden. Op Bol.com zijn de recensies van het boek over het algemeen erg positief.

Downloaden: Bieb-bende App (gratis, universeel, iOS 4.3+)

My Talking Toy

talking toyMy Talking Toy is een simpele app, maar wel een waarmee kinderen lol kunnen hebben. In de app kunnen ze hun gezichten op een foto van een speelgoedbeest, actiefiguur, huisdier of zelfs familielid plakken, om vervolgens een rare stem aan hun fantasiefiguur toe te voegen en een filmpje te maken. Wat betreft de foto waar je de gezichten op plakt: dit kunnen zowel afbeeldingen uit de bibliotheek van de app zijn, als zelfgemaakte foto’s. De teksten die kinderen inspreken kunnen ze laten vervormen, zodat ze ineens een robotachtige blikken stem hebben, of als een monster klinken. Door het simpele concept zijn de mogelijkheden eindeloos: kinderen kunnen met de filmpjes hun speelgoed tot leven wekken, maar ook hun eigen hoofd op dat van Oma plakken en een gekke stem toevoegen. De filmpjes kunnen worden gedeeld via Instagram, Facebook en YouTube.

Downloaden: My Talking Toy (€0,89, universal, iOS 6.0+)

Wiskundetovenaar

De populaire Bubbling Math app is nu ook in het Nederlands beschikbaar, genaamd Wiskundetovenaar. In de app kunnen kinderen op een speelse wijze wiskundesommen doen, met behulp van niveaus, doelstellingen, afbeeldingen en muziek. Ouders kunnen instellen welke sommen gedaan moeten worden. In de app zijn 9 verschillende grafische niveaus met muziek en geluiden. Kinderen worden gemotiveerd om niveaus te ontgrendelen, om zo een van de drie bekers te verdienen: Brons, Zilver, of Goud. Er is ook een sectie voor ouders, waar je kunt zien hoeveel taken je kind heeft afgerond en welke taken problemen opleverden. Zo kunnen ze bij het instellen van nieuwe sommen extra aandacht aan moeilijke onderdelen besteden. Wiskundetovenaar is geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar.

Downloaden: Wiskundetovenaar (€1,79, iPad, iOS 5.1+)

wiskundetovenaar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:59
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.