Snelheid T-Mobile i-abonnementen ’08 toch niet omhoog naar 15 Mbps (update)

T-Mobile gaat klanten met i-abonnementen uit 2008 toch sneller internet aanbieden. Via 4G krijgen ze een snelheid van 15 Mbps.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile-4g 2T-Mobile zet aanstaande maandag 18 november het 4G-netwerk voor alle klanten open. Voor klanten met een i-abonnement uit 2008 was er weinig om naar uit te kijken: ze krijgen wel toegang tot het 4G-netwerk, maar de snelheid bleef volgens T-Mobile hetzelfde, namelijk 2 Mbps. Dat was de boodschap die T-Mobile tot nu toe communiceerde. Maar inmiddels is een andere beslissing genomen: de snelheid gaat omhoog naar 15 Mbps. Dat is te lezen op het forum van T-Mobile. Update: T-Mobile-woordvoerder Michael Vos vertelt aan iCulture dat de maximumsnelheid toch niet is verhoogd voor i-abonnementen uit 2008. De T-Mobile-medewerker heeft incorrecte informatie naar buiten gebracht. T-Mobile biedt excuses aan voor de ontstane ophef.

Op het moment van schrijven hebben we de snelheidsverhoging nog niet kunnen vaststellen. De Speedtest-app leverde bij een i-150 ’08 abonnement op het 4G-netwerk een snelheid van exact 2.0 Mbps op. Dat is nog de oude snelheid.

Een T-Mobile-medewerker antwoordde op 16 oktober na een vraag van een klant:

… ik zie dat je momenteel nog gebruik maakt van een relatief oud prijsplan (i-300’08). Hierbij hoort een maximale download/upload snelheid van 2048/384 Kbps. Wanneer je gebruik maakt van 4G zal de maximale snelheid dus niet hoger worden, de verbinding zal echter wel stabieler zijn.

Een maand later voegde hij daaraan toe (op 16 november):

Even een correctie; wij hebben net te horen gekregen dat de maximumsnelheid met 4G voor oude prijsplannen 15 Mb/s wordt. Dit geldt dus ook voor jouw type abonnement! Mijn excuses voor de verwarring.

Update 1: Bovenstaande informatie is volgens woordvoerder Michael Vos incorrect door T-Mobile naar buiten gebracht. De betrokken medewerker is hierop aangesproken door zijn teamchef en heeft de volgende mededeling op het T-Mobile-forum gepost:

Bedankt voor je reactie. De maximumsnelheid is toch niet verhoogd voor i-abonnementen uit 2008. Ik heb dus incorrecte informatie naar buiten gebracht. Ik heb mijn reactie verwijderd en ik bied mijn welgemeende excuses aan voor de miscommunicatie.

Update 2: T-Mobile lijkt er nog niet helemaal uit, wat ze zullen doen. Volgens T-Mobile Webcare “is er intern overleg gaande”:

De betreffende klant was echter al naar een andere provider overgestapt.

Een paar dagen geleden organiseerden we een poll, om te achterhalen hoeveel mensen al vroegtijdig toegang hebben tot 4G van T-Mobile. De poll staat nog steeds open en is hieronder in te vullen:


Poll niet zichtbaar? Kijk hier: 4G-poll T-Mobile.

Tipgever: Bahadir

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2013, 9:43
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.