‘Apple gaat iBeacons gebruiken in eigen winkels’

Apple gaat iBeacon-technologie gebruiken in de Apple Retail Stores. De Bluetooth-functie helpt in het verkooppproces en later ook bij workshops en Genius Bar-afspraken.

apple-stores-ibeaconsApple heeft nog weinig laten zien van de iBeacon-technologie die ze in iOS 7 invoerden. Potentieel zijn er veel interessante toepassingen mogelijk, zoals in sportstadions waar iBeacons je naar de zitplek verwijzen. Het lijkt erop dat Apple de iBeacons nu ook zelf gaat toepassen: in de Apple Retail Stores. Ze worden aanvankelijk gebruikt voor verkooptransacties, maar later ook voor workshops en afspraken met de Genius Bar.


De inzet van iBeacons valt samen met een nieuwe versie van de Apple Store-app, waarin je gedetailleerde informatie kunt aflezen over een product als je bij een item staat. Verkopers die informatie van het productkaartje oplezen, zijn dan niet meer nodig. Nu gebruikt Apple vaak interactieve iPad-schermen om informatie te verschaffen over belangrijke producten, maar de vele accessoires die in de rekken hangen moeten het doen zonder extra informatie.

Apple zou al begonnen zijn om de iBeacon-transmitters op te hangen in de winkels. De komende dagen zullen ze in veel Amerikaanse Apple Stores verschijnen, zowel op de houten tafels als in de accessoirekasten. Er loopt nog een test om iBeacons te gebruiken voor andere diensten, zoals het waarschuwen van klanten zodra er een workshop begint of het opsporen van klanten in de winkel, als ze naar de Genius Bar kunnen. Klanten zouden ook informatie moeten kunnen opvragen over de reparatiestatus van defecte producten die ze hebben ingeleverd. Maar dat gaat later pas spelen.

ibeacons

Apple kondigde iBeacons afgelopen zomer aan tijdens de Worldwide Developers Conference. Er werd op het podium weinig aandacht aan besteedt, maar op een van de slides was wel de iBeacon API te zien, die beschikbaar komt voor ontwikkelaars. Door gebruik te maken van Bluetooth Low Energy (Bluetooth 4.0) kun je gemakkelijker locatiedata vaststellen. Zo zouden iBeacons gebruikt kunnen worden om navigatie en gebruik van de Kaarten-app binnen gebouwen gemakkelijker te maken. De M7-bewegingsprocessor zou daarbij ook een rol kunnen spelen. Estimote is van plan om iBeacons te gebruiken in winkels, MLB wil iBeacons gebruiken in honkbalstadions en Apple kan het zelf gebruiken bij het instellen van de Apple TV.

apple-stores-ibeacon-workshop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2013, 11:29
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.