iKids week 43: Toca Mini, Dolphin Show, kinderboeken 1 week €0,89

In de iKids van week 43 komt een nieuwe wereld in My Dolphin Show en Toca Mini aan bod, net als Gottmer's tijdelijk goedkopere kinderboekenapps.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

dolphin show De kinderboekenweek is alweer voorbij, maar dat wil niet zeggen dat de tijd voor kinderboeken ook voorbij is. Uitgeverij Gottmer bestaat deze wek 75 jaar en heeft daarom de prijs van haar kinderboekenapps tijdelijk van €1,79 naar €0,89 verlaagd. Een goed moment om de populaire en interactieve 3D-kinderboeken aan te schaffen, want 1 november is actie alweer voorbij. Verder in deze aflevering van iKids: een nieuwe wereld in My Dolphin Show en een nieuwe app van bekende game-ontwikkelaar Toca Boca, geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar.

My Dolphin Show

Het populaire My Dolphin Show van de Nederlandse uitgever Spil Games is een gratis app waarbij kinderen het publiek kunnen vermaken door trucs uit te voeren met hun dolfijn. Veeg omhoog om de dolfijn uit het water omhoog te laten komen en laat hem dan knappe manoeuvres uitvoeren, zoals het aantikken van een bal of door een rubber band springen. Bij een mooie uitvoering ontvang je een uitbundige reactie van het publiek en een voorraad muntjes. Het virtuele geld kun je besteden aan leuke extra’s, zoals een geinige outfit voor je dolfijn. Deze outfits verbeteren de vaardigheden van je dolfijn, waardoor hij bijvoorbeeld hoger uit het water kan springen.

dolphin

Nu heeft My Dolphin Show een fikse update gekregen, met een volledige tweede wereld, waarin 18 nieuwe voorstellingen zitten. Bovendien zijn er nu 4 nieuwe outfits voor de dolfijn: het nijlpaard, de pinguin, de regenboog en glinster dolfijn. Ook is er nieuwe muziek en heeft de app 12 nieuwe stunt om met je dolfijn uit te voeren, zoals golf en volleybal. De gratis app heeft geen advertenties en maakt gebruik van in-app aankopen.

Downloaden: My Dolphin Show (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Toca Mini

toca miniVoor kinderen die met een iPad spelen is Toca Boca net zo’n grote naam als LEGO en Disney. Het merk staat voor leuke, verrassende apps met een intuïtieve besturing.De nieuwste Toca Boca app heet Toca Mini en is geschikt voor kinderen van 6-8 jaar. In de app kun je creatieve fantasiefiguren maken. Je kunt bijvoorbeeld enge monsters fantasiedieren maken, of je bestaande mensen proberen na te bootsen. Doe ze kleurige kleren aan, geef ze 5 ogen of rare voeten; kinderen kunnen de Mini’s zo gek maken als ze zelf willen.

Om te beginnen tik je op de Mini om kleuren, strepen, mouwen of broeken uit te kiezen. Daarna kun je een heleboel details toevoegen, zoals mutsen, sokken, veters en knopen. Dan kun je het gezicht vormgeven door gelaatstrekken uit te kiezen. Zo kan je zorgen dat je Mini ziet, niest of lacht. Daarna kun je jouw Mini op de foto zetten en delen met vrienden. Uiteindelijk zijn er meer dan 1000 combinaties mogelijk, zodat kinderen niet te snel op de app uitgekeken raken.

Downloaden: Toca Mini (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Kinderboekenapps uitgeverij Gottmer €0,89 tot 1 november

Uitgeverij Gottmer, onder andere bekend van Rupsje Nooitgenoeg, bestaat 75 jaar en heeft daarom alle kinderboekapps in prijs verlaagd tot €0,89. Deze actie loop tot 1 november. Gottmer heeft een reeks succesvolle kinderboekapps in de App Store staan, zoals Dikkie Dik, Assepoester, Flip Flap boerderij, De Drie Biggetjes en Anton kan toveren. Die apps laten goed zien dat de ontwikkelaars snappen wat de voordelen van een kinderverhaal op de iPad zijn. Vooral in beweging zijn de verschillende scènes erg interessant. Het verhaal wordt uitgebeeld met mooi getekende personages, leuke animaties, en veel interactieve elementen. Over Assepoester schreven we bij het uitkomen van de app dat het een van de betere interactieve sprookjesboeken van het moment is.

anton toveren
De apps van Gottmer kosten normaal €1,79. Op de site van Gottemerzie je een overzicht van al hun kinderboekenapps.

Downloaden: Flip Flap Boerderij (tijdelijk €0,89, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Assepoester – een sprookje in 3D (tijdelijk €0,89, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Dikkie Dik (tijdelijk €0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:59
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.