Agenda en weerapp iOS 7 snappen wintertijd niet (Update)

De agenda in iOS 7 toont het tijdstip niet goed door de overgang naar wintertijd. De lijn met tijdstip staat te laag, melden diverse tipgevers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5 ios 7 wintertijd agendaAlles leek goed te gaan, vannacht tijdens de overgang naar de wintertijd. De klok op de iPhone gaf netjes 6:00 uur aan toen we wakker werden, terwijl analoge klokken nog op de oude tijd van 7:00 uur waren blijven steken. Mensen met kinderen hadden als enige niet de luxe om een uurtje extra te kunnen slapen – maar niet getreurd, daar hebben we de rubriek iKids voor. Toch ging er vanochtend ook iets mis: wie in de agenda van iOS 7 kijkt, zal zien dat het tijdbalkje niet goed staat. Het balkje van 9:16 uur op de afbeelding hiernaast staat pas ná het tijdstip van 10:00 uur.


weerapp ios 7Meerdere tipgevers, waaronder @HugoK61 en @BramHarmsel via Twitter en Stefan en Ruben via e-mail, meldden ons deze bug. Apple zal er ongetwijfeld snel een oplossing voor verzinnen. Verder was er vanochtend slechts één persoon die ons meldde dat de overgang naar wintertijd in de klokapp niet goed was verlopen. Bij anderen ging het wel goed (zoals elk jaar lopen de ervaringen met de standaardapps en apps van derden sterk uiteen).

Update: tipgever Kimberley stuurde ons een mailtje dat ook de tijdsweergave in de weerapp niet klopt. Bij Europese steden zoals Amsterdam, Parijs en Berlijn staat 11:30 uur, terwijl het 10:30 uur is.

Update maandag 28-10, 10:30 uur: Verschillende lezers melden dat het Agenda-probleem nu is opgelost. Het probleem met de Weer-app lijkt nog wel te spelen.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

103 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.