Power Gear: slimme pet bevat iPhone-accu en blokkeert camera’s

De Power Gear is een pet met een ingebouwde, dunne iPhone-accu en twee lampjes. Eén van deze lampen blokkeert je gezicht voor camera's.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Power GearZelf hebben we er nooit echt veel moeite mee gehad om een extra accu in een tas of een broekzak te steken, maar voor iedereen die zijn handen en zakken vrij wil houden is er nu de Power Gear. Deze pet bevat een ingebouwde accu en een usb-aansluiting, waarmee je de iPhone kan opladen via een Lightning-kabel. Deze accu voorziet bovendien één van de uitwisselbare lampjes in de klep van stroom. De gewone lamp voorziet je van licht terwijl je in het donker rondloopt, maar de tweede lamp produceert infraroodlicht. Volgens de makers zorgt dit licht ervoor dat je gezicht minder duidelijk op foto’s komt te staan.

Door je gezicht met infraroodlicht te blokkeren voorkomt de Power Gear volgens de makers dat algoritmes van bijvoorbeeld Facebook je herkennen. Het licht is echter alleen zichtbaar voor camera’s: het blote oog zal niks zien, waardoor je andere mensen niet verblindt. Gebruik je de lampjes of je iPhone-kabel niet, dan kun je ze in de zweetband van de pet steken. De ingebouwde accu heeft een capaciteit van 1.000mAh, genoeg om je iPhone voor iets meer dan de helft op te laden.

Een donatie van 50 dollar op Indiegogo verzekert je van een pet met alleen een oplader. Wil je de lampjes, dan moet je 65 dollar daar bovenop tellen. Het project heeft de beoogde 25.000 dollar al dik binnen, maar dat lijkt te danken aan drie zeer gulle donateurs die ieder 9.000 dollar in het project hebben gestoken. Voor dat bedrag krijgen zij 500 hoeden met een zelfgekozen logo of bedrijfsnaam er op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2013, 9:18
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.