iKids week 42: Disney Junior Speel, Kleurenjacht en Muziekdoos

In deze iKids een nieuwe spelletjesapp van Disney, op kleurenjacht met de iPhone en iPad in de hand en het fraai vormgegeven Muziekdoos.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Disney Junior Speel iPad voorpaginaEen nieuwe zondag, een nieuwe iKids op iCulture! Elke week de leukste rubriek met nieuwe iPhone- en iPad-spelletjes voor kinderen en stiekem ook hun ouders. We werpen een blik op verschillende minispelletjes met Mickey Mouse, gaan met de iPhone in de hand op jacht naar kleuren en zien wat moeilijkere puzzels in Muziekdoos, dat opvallend mooi vormgegeven is.

Disney Junior Speel: verzameling spelletjes

Disney Junior Speel is een bonte verzameling minispelletjes met de bekende Disney-muis en wat onbekende personages. Je krijgt gratis vierspelletjes na het downloaden van de app. Zo kan je met Jake en de piraten op ‘eiland avonturen’, wat een legpuzzel is met hoekige vormen. In Een Koninklijk Feest kleed je Sofia het prinsesje en in weer ander spel zoek je vormen uit.

Disney Junior Speel legpuzzel

De app bestaat verder uit meezingvideo’s, puzzels en ritmespelletjes. In totaal zijn er 20 spelletjes die je in de app bij elkaar kopen in vier verschillende pakketten voor 2,69 euro per stuk, of 4,59 euro in totaal. Een paar te koop staande spelletjes zijn bijvoorbeeld een vangspelletje waarin de kleine de reflexen kan testen. In het verstopspelletje speelt timing juist geen rol. Elk spel heeft drie niveau’s. Ook handig is dat je vier profielen in de app kan maken, zodat je Disney Junior Speel veilig van de ene naar de andere handjes over kan geven. Op de winkel in de app zit bovendien een cijfercode.

CosmoCamp: Kleurenjacht

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens geprobeerd: iPad-spellen waarin de voorleesstem een kleur voorlegt en de kleine op het scherm de juiste kleur moet aantikken. Dat principe maakt CosmoCamp: Kleurenjacht net iets beweeglijker. Ook hierin wordt de kleur voorgelegd, maar mag de iPhone of iPad vervolgens mee op zoektocht naar die kleur. Is de poes echt groen, of toch niet? De app berekent zelf of de kleur klopt. Dan zal vast een keer wel eens fout gaan, maar het bewegen maakt Kleurenjacht wel meteen geinig.

CosmoCamp Kleurenjacht iPad iPhone

Het nieuwe CosmoCamp-spelletje heeft 90 beloningen die ontgrendeld kunnen worden en 8 verschillende kleurenjachten om te voltooien. Er is zowel een peuter- als een kleuterniveau. De Canadese ontwikkelaar Frima werkte bij de productie van de app samen met specialisten om wat bij te brengen aan de kinderen. In ieder geval levert de app al meer beweging op dan het doorsnee kleurenspelletje.

Let op: app is in het Engels. Je moet dus een handje helpen bij de kleuren.

Muziekdoos

We sluiten deze iKids af met een spelletje voor wat oudere kinderen. Muziekdoos vertelt het verhaaltje van een speeldoos die op een zolder wordt gevonden en uiteindelijk verhuist naar een museum in Berlijn. Ontwikkelaar Igor Galochkin zet in de App Store-omschrijving dat het niet om zomaar een app gaat.

De app is ontworpen door een kinderpsycholoog en bevat interessante educatieve taken om aandacht, geheugen, logisch- en ruimtelijk inzicht te trainen. De taken bevatten vier moeilijkheidsniveaus en zijn gericht op kleuters en basisschoolleerlingen.

Muziekdoos Gratis iPad iPhone

Met de leuk getekende personages en omgevingen, kom je op het pad van verschillende minispelletjes. Een zoek- en vindspel ontbreekt niet, maar moderne voorwerpen naar hun oude voorgangers leggen, dat zal de allerkleinsten de pet te boven gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:53
Categorie Apps
Onderwerpen disney, ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.