icloud-fotos

iCloud Foto’s al toegankelijk voor betatesters

iCloud Foto's is al beschikbaar voor mensen die de betaversie van iOS 8.1 gebruiken. Via de webpagina beheer je je fotocollectie
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Aanstaande maandag komt iOS 8.1 officieel beschikbaar, samen met een nieuwe Foto’s-app op de website iCloud.com. Ontwikkelaars melden nu, dat de Foto’s-app inmiddels beschikbaar is voor mensen die al een betaversie van iOS 8.1 geïnstalleerd hebben. Ben je geen ontwikkelaar, dan zul je nog even tot maandag moeten wachten.

icloud-fotos

Zoals je al eerder kon lezen komt er op iCloud.com een apart onderdeel voor foto’s, zodat je je Momenten en Albums kunt bekijken zoals je in iOS 8 gewend bent. De webinterface valt samen met iOS 8.1.

icloud-fotos-voorbeeld

Ga je naar beta.icloud.com/#photos en heb je al de netaversie van iOS 8.1 geïnstalleerd, dan kun je alvast een voorproefje krijgen. De webpagina is alvast live gegaan. Net als op de iPhone kun je je fotobibliotheek doorbladeren aan de hand van momenten en albums. De knoppen daarvoor vind je bovenin het scherm. Kies je voor momenten, dan krijg je per datum en locatie te zien welke foto’s je op die dag hebt gemaakt. Je kunt foto’s selecteren en ze downloaden naar je computer.

Kom je nog niet in aanmerking, dan krijg je onderstaand scherm te zien:

icloud fotos binnenkort

Daarin wordt uitgelegd dat je de iCloud-fotobibliotheek moet inschakelen om Foto’s in iCloud te kunnen gebruiken. Begin 2015 komt er een aparte Foto’s-app voor OS X Yosemite, waarmee je je fotocollectie op de Mac kunt beheren.

Foto webinterface via Amit Kalra

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2014, 14:49
Categorie Diensten
Onderwerpen foto, icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.