iKids week 28: Astropolo, Little Mole en Quick Fractions

In deze iKids komen Quick Fractions, Little Mole en Astropolo aan bod. Een educatieve app, een zoek-de objecten-app en een app met 7 spellen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

little moleIn deze iKids komt een app aan bod waarin een oud stripfiguur weer tot leven komt, namelijk Mole. Het stripfiguur zal bij sommige ouders wel een belletje doen rinkelen, maar ook als dat niet zo is blijft dit een leuke nieuwe zoek-app voor kinderen. Ook Astropolo is een aanrader, alleen al omdat de animaties via een techniek met gesneden papier zijn gemaakt. De kers op de taart van dit weekend is niet zozeer mooi, maar wel erg handig: Quick Fractions, een Nederlandstalige app die kinderen helpt bij het oefenen met breuken.

Astropolo

Astropolo, van de makers van de fijne app EasyStudio, is een nieuwe applicatie met acht minigames voor jonge kinderen. In de app moeten kinderen ruimtefiguur Polo helpen bij allerlei valkuilen en spannende ontmoetingen. Ze kunnen juichen om de ruimteraket te lanceren, de Kerstman helpen om zijn verloren rendieren te vinden, een vriendelijk buitenaards wezen in slaap zingen en animaties en muziek ontdekken. De Nederlandstalige app is door een kunstenares gemaakt, en dat is absoluut te merken. Alles is mooi vormgegeven, met animaties en illustraties die van gesneden papier zijn gemaakt.

Downloaden: Astropolo (€2,99, universeel, iOS 7.0+)

Little Mole

Little Mole is een oud stripfiguur die sommige ouders wel zullen herkennen. De illustraties in de app zijn gebaseerd op tekeningen van illustrator Zdeněk Miler, die het figuurtje in 1957 creëerde. Het spel is geschikt voor kinderen van 5 jaar en jonger en heeft 24 bijzondere levels waarin allerlei objecten zijn verstopt. Omdat de app handig gebruik maakt van geluiden en animaties kunnen zelfs de allerkleinsten ermee aan de slag, en maakt het niet uit dat de app officieel Engelstalig is.

Downloaden: Little Mole (€2,69, universeel, iOS 4.2+)

little mole

Quick Fractions

Voor kinderen tussen de 9 en 11 jaar is Quick Fractions een handige app om te oefenen met breuken. De app heeft vier verschillende manieren om te oefenen. Je hebt bijvoorbeeld oefeningen die draaien om gelijkwaardigheid, waarbij je gelijkwaardige breuken, decimalen en percentages moet vormen. In andere onderdelen leren kinderen vergelijken, optellen en aftrekken en vermenigvuldigen en delen. Doordat kinderen de antwoorden op het scherm van de iPhone en iPad moeten schrijven hoeven ze niet te kiezen uit voorgegeven antwoorden. Er kunnen verschillende gebruikersprofielen worden aangemaakt op één apparaat en naarmate de tijd vordert worden de oefeningen steeds moeilijker.

Downloaden: Quick Fractions (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

quick fractions

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:54
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.