Eerste werkende iPhone 6-klonen in China te koop

Chinese handelaren verkopen inmiddels klonen van de iPhone 6, die op Android draaien en extreem goedkoop zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Clone-iPhone-6In China zijn al de eerste klonen van de iPhone 6 te koop, die daadwerkelijk te gebruiken zijn als smartphone. Je moet er wel rekening mee houden dat ze op Android draaien en qua gebruiksgemak niet echt uitblinken. Maar de specificaties zijn indrukwekkend!


De telefoons zijn gemaakt van (nagemaakte) onderdelen van de iPhone 6 en draaien op een aangepaste versie van Android, die de indruk wekt dat het om iOS gaat. Voor de Chinezen maakt het niet uit: in Chinese winkels ligt naast het originele toestel vaak een goedkoper namaakexemplaar, dat er ongeveer hetzelfde uitziet, maar voor een fractie van de prijs te koop is. iCulture-lezer Martijn wees ons op de Kiphone i6 die de afgelopen dagen voor $220 werd aangeboden en al volledig uitverkocht is.

De Kiphone i6 lijkt op papier een no-brainer voor mensen die van indrukwekkende specs houden: met een 1,7 GHz octacore-processor, 2GB RAM en een 4,7-inch scherm haal je een aardig toestel in huis. Het prijsverschil is enorm: voor één originele 32GB iPhone 6 haal je wel een stuk of drie, vier klonen in huis. Het gewicht van 850.000 kilogram doet wel vermoeden dat de fabrikant het met de specificaties niet zo letterlijk heeft genomen en ook de afbeeldingen van het product wekken weinig vertrouwen: dit ziet er meer uit als een collectie foto’s van mock-ups dan een werkend toestel. Wellicht komt dat omdat Kiphone de telefoon pas gaat produceren als er voldoende bestellingen zijn. Pluspuntje: je kunt in de Kiphone i6 een geheugenkaart stoppen, zodat je de 32GB opslag kunt uitbreiden met nog eens 32GB.

fastcardtech-iphone-kloon

Kleine aanwijzingen voor namaak

Ook bij de Franse site Nowhereelse vonden ze een aantal klonen die eruit zien als de iPhone 6. Ze zijn voorzien van iOS 8-icoontjes, om te zorgen dat het er zo realistisch mogelijk uitziet, ook al zijn het in werkelijkheid Android-toestellen. De persoon die de foto’s aanleverde, vertelde dat het gekloonde toestel was gemaakt op basis van technische ontwerpen en industriële modellen. De achterkant is gekopieerd op basis van een origineel onderdeel, dat uit de fabriek is gesmokkeld. De kloon heeft zelfs een Touch ID-ring rondom de homeknop, maar de kans is klein dat je je vingerafdruk ermee kunt scannen. Er zijn kleine aanwijzingen waaruit je meteen kunt opmaken dat het om namaak gaat: opladen doe je via een micro-usb-aansluiting, de camera aan de achterkant steekt iets uit en de flitser aan de achterkant is geen dubbele flitser, zoals bij een echte iPhone. Ook wordt de iPhone 6-kloon geleverd met YouTube-app, terwijl Apple die standaard niet meer meelevert.

Gisteren bleek dat Amazon Japan de iPhone 6 al te koop heeft gezet. Het gaat daarbij om het originele toestel van Apple zelf, dat niet eerder dan 30 september 2014 wordt geleverd aan Amazon-klanten.

iPhone-6-Clone-06

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.