Google-locatiegame Ingress voor iOS verschenen

Google's locatiegame Ingress is voor de iPhone verschenen. In Ingress verover je portalen bij kunstwerken door in de echte wereld te lopen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

IngressDe bijzondere locatiegame Ingress is eindelijk ook te spelen op de iPhone. In Ingress moet je rondlopen in de echte wereld, om daar kunstwerken op te zoeken en virtuele portalen te veroveren. Ingress gebruikt hiervoor de gps-locatie van je iPhone: het spel weet waar jij in de echte wereld bent en laat je enkel een portaal claimen als je echt in de buurt bent. Dat zorgt voor bijzondere situaties – al helemaal omdat je het moet opnemen tegen een andere factie met menselijke tegenstanders.

Het idee achter Ingress zal sommige iPhone-bezitters bekend in de oren klinken: de game CodeRunner belooft namelijk ongeveer hetzelfde. Bij Ingress lijkt de community echter essentieel: de game heeft een flinke groep spelers, omdat hij al enige tijd op Android te spelen is. Dit betekent dat je slim te werk moet gaan en soms zelfs kunt samenwerken met medespelers. Wil je snel alle portalen in de binnenstad veroveren, dan gaat dat een stuk sneller als je een paar andere Ingress-spelers met je meeneemt van dezelfde factie. Het is daarom ook aan te raden om je aan te sluiten bij dezelfde factie die je vrienden spelen.

Ingress is een game van Niantic Labs, een startup die binnen Google wordt beheerd. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom de game eerst enkel voor Android beschikbaar was. Niantic Labs heeft een gecompliceerd verhaal geschreven dat uitlegt waarom er portalen bij kunstwerken zijn verschenen en waarom je het opneemt tegen een andere factie. Dit verhaal wordt je echter niet zomaar toegeschoven: je moet zelf alle feiten bij elkaar puzzelen, door bijvoorbeeld informatie verstopt in gps-locaties te verzamelen.

We hebben een uitgebreide review van Ingress voor iPhone. Ook hebben we Ingress uitgeroepen tot iCulture’s Game van de Week.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 19:22
Categorie Apple
Onderwerpen google, ingress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.