iKids week 27: Hoopa City, Talking Pocoyo en Mijn eerste App: Voertuigen

In deze iKids lees je over de nieuwe app van Dr. Panda met een nijlpaard in de hoofdrol. Ook leuk: Mijn eerste App: Voertuigen en Talking Poyoco.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

poyocoHoopa is een gezellig nijlpaard uit de populaire apps van Dr. Panda, die nu een eigen applicatie heeft. In Hoopa City kunnen kinderen hele dorpen en steden bouwen, compleet met attractieparken en allerlei animaties. Ook leuk: de laatste update van Mijn eerste App: Voertuigen. Voor kinderen die dol zijn op dit thema – auto’s, motoren en andere voertuigen – zijn er overigens nog twee andere apps uitgekomen: het Nederlandse Vroem Vroem en kleurboek Monster Trucks. Tot slot bespreken we nog een inhaker op het WK en een variatie op Talking Carl: Talking Poyoco.

Hoopa city

Het olijke nijlpaard Hoopa zou je kunnen kennen van de populaire spellen Dr. Panda’s Restaurant en Dr.Panda’s vliegveld. Hij is een van Dr. Panda’s beste vrienden en heeft nu zijn eigen app gekregen. Aangezien Hoopa erg creatief is en dol op bouwen draait deze applicatie volledig om het maken van dingen. In Hoopa City ontwerpen en bouwen kinderen hun eigen wereld met verschillende elementen als water, electriciteit en baksteen. Uiteindelijk ontstaan zo wegen en huizen, maar bijvoorbeeld ook attractieparken en sportvelden. Op die manier kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en naar eigen gelang een dorp of stad bouwen, van een druk vakantiepark aan het strand tot een rustig dorpje in een bos.

Downloaden: Hoopa City (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

hoopa city

Mijn eerste App: Voertuigen

Deze vrolijke app bestaat al wat langer, maar heeft sinds kort een nieuw spel toegevoegd. De app bestond al uit drie onderdelen – puzzelen, twee plaatjes bij elkaar zoeken en een soort flipperkast – maar heeft nu ook een vierde verrassingsspel. De voertuigen en de bestuurders (allemaal dieren) zijn mooi getekend en de spellen zitten vol geestige korte animaties. De doelgroep van de spelletjes zijn kinderen vanaf 2 jaar oud, dus ook de kleintjes kunnen met de applicatie aan de slag. Een aanrader.

Downloaden: Mijn eerste App: Voertuigen (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

mijn eerste app voertuigen

Talking Pocoyo Football

poyoco duitslandNa RIO Sky Soccer nog zo’n handige inhaker op het WK. Met Talking Pocoyo Football kun je het napratende poppetje Pocoyo aankleden in de kleuren van jouw nationale team, om hem vervolgens enthousiast te laten aanmoedigen. Alles wat je gilt roept Poyoco in een grappig stemmetje na. Daarnaast speelt Poyoco met de bal en doet allerlei trucjes.

Ten tijde van schrijven moet Nederland-Costa Rica nog beginnen, maar een mooie oranje outfit zou dit geestige figuurtje zeker niet misstaan. Geschikt voor kinderen van 5 jaar en jonger.

Downloaden: Talking Poyoco Football (€1,79, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.