iPunch bokshandschoenen meten je stootkracht

Met de iPunch bokshandschoenen meet je precies hoe hard je stootkracht is bij het boksen tegen een bokszak.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipunch-handschoenenDe Britse atleet en uitvinder Steven Cains houdt ervan om tegen dingen aan te slaan. “I love punching things”, is de reden waarom hij de iPunch bokshandschoenen heeft bedacht. De handschoenen zitten vol sensoren, die meten hoe hard je tegen een bokszak stoot, maar ze meten ook de snelheid en de timing. Via een iPhone-app zie je na een potje boksen precies hoe je hebt gepresteerd ten opzichte van vrienden.

Je kunt er zelfs een spelletje van maken: ieder krijgt drie kansen om zo hard mogelijk tegen de bokszak te slaan. Degene die het hardst stoot, wint het potje. De handschoenen zijn alleen bedoeld voor bokszakken en andere niet-menselijke tegenstanders; je mag ze niet in een gevecht gebruiken.

Eigenlijk gaat het om MMA-handschoenen, die iets compacter zijn dan normale bokshandschoenen die je voor €20 bij Perry Sport koopt. Het compactere formaat zorgt ervoor dat je je iPhone nog uit je broekszak kunt pakken, om de statistieken van de boksmatch te bekijken.

ipunch-bokshandschoenen-1

Met de ingebouwde batterij van de iPunch-handschoenen kun je 15 uur aan één stuk boksen of driehonderd rondjes van elk 3 minuten doen. Daarna moet je ze weer opladen via de usb-aansluiting. Beter leren boksen heeft wel een prijs: je betaalt 150 dollar via Indiegogo en krijgt de handschoenen in oktober 2014 in huis. Als je snel bent kun je nog meedoen aan de Early Bird-aanbieding van $140.

De bijbehornede app is geschikt voor iPhones, iPads en Android-smartphones die Bluetooth 4.0 ondersteunen, dus je hebt minimaal een iPhone 4S of derde generatie iPad nodig.

ipunch-bokshandschoenen-2

Via: Fithacking.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 10:23
Categorie Accessoires
Onderwerpen boksen, indiegogo, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.